ROMEO ȘI JULIETA

Din 1597, când William Shakespeare a scris ROMEO și JULIETA, sufletele romantice suspină mereu, la vederea piesei sau la filmele făcute după ea.

MARELE  WILL. William Shakespeare ( 1564 – 1616 ), un scriitor despre care unii spun că nu a existat. Și că altcineva este autorul adevărat….

Este evident că Marele Will nu era numai genial, ci și foarte bine informat. Aproape toate piesele sale ( cu excepția fanteziilor gen VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ ) conțin informații exacte, despre țările unde se desfășoară acțiunile lor ( Italia, Danemarca etc. ).

Puțini oameni știu că Shakespeare avea acces la informațiile serviciilor secrete ale Majestății Sale, regina ELISABETA I-a , a Angliei. Longeviva regină ( supranumită Regina Fecioară, pentru că nu s-a măritat niciodată și nici n-a făcut copii cu nenumărații ei amanți ) a supraviețuit 45 de ani, pe tronul Angliei, pentru că își crease niște formidabile servicii secrete. Aceste servicii au informat-o, de exemplu, că verișoara ei, Mary Stuart, regina Scoției, voia s-o detroneze. Urmarea a fost nasoală pentru Mary, care a fost decapitată. Aceste servicii secrete, din vremea lui Will, au evoluat și azi se numesc M.I.5 și M.I.6, iar conducerile lor sunt numite tot de regină.

REGINA  FECIOARĂ. Elisabeta  I-a, regina Angliei ( 1533 – 1603 ). Pentru că nu a avut copii, a lăsat tronul Angliei lui James, regele Scoției, fiul dușmancei sale, Mary Stuart.

Revenind la Will, se știe, astăzi, că avea acces chiar la informațiile ce erau prezentate reginei. Așa a aflat Will că la Verona, un orășel din Italia, două familii nobile sunt într-un mare conflict. În fapt, numitul Romeo Montague o lăsase gravidă pe fecioara Julieta Capulet. Gravide se mai văzuseră la Verona, dar Romeo nu voia să spele onoarea Julietei, adică s-o ia de nevastă. Evenimentul, cu graviditatea, se produsese când Romeo era atât de beat, că ar fi călărit și o mătură. Adevărata dramă s-a produs în zori, când junele de 17 ani s-a trezit lângă Julieta. Bietul om a avut un șoc când a văzut fecioara de 40 de ani, la vreo 120 de kilograme și cu doi dinți în gură.

GIULIETA, stră-stră-stră-nepoata Julietei Capulet. O frumusețe de top-model………

Deși tot orașul știa că Julieta mai fusese fecioară, cu numeroși alți bărbați, familia ei pusese ochii pe Romeo și-l voia de ginere. Cum Romeo se trezise din beție și nu voia să se însoare, a izbucnit războiul. A fost de fapt o bătaie în stil italian, cu răcnete, amenințări și înjurături, pumni și palme, fugăreli pe străzi și trei nasuri sparte, ca să nu se spună că n-a curs sânge deloc. Apoi s-a considerat că onoarea Julietei a fost albită și s-a încheiat pacea.

Curând, fecioara Julieta s-a măritat cu un fermier, atras de farmecele și zestrea ei. Din iubirea lor au rezultat o mulțime de copilași, care nu semănau între ei, dar nici cu tatăl lor oficial. În schimb Romeo a ajuns rău – nu s-a însurat niciodată și a murit beat, într-un morman de zăpadă.

ROMEO, tânărul care a refuzat fericirea conjugală, alături de gingașa Julieta. Dar viața s-a răzbunat pe el – a murit trist și singur…………..

După ce au aflat că Shakespeare îi făcuse celebri, locuitorii din Verona s-au gândit cum să scoată și ei un ban grămadă. Așa că au botezat un balcon ca fiind BALCONUL JULIETEI. Iar turiștii străini vin și fac poze, lăcrimează, cumpără suveniruri și lasă o mulțime de bani în oraș. Spre marea bucurie a italienilor.

               capitol din cartea  CULOAREA  VIEȚII  de Daniela Buruiana Aprodu

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ROMEO ȘI JULIETA

  1. romeo zice:

    asa se scrie istoria turismului . luati aminte romani .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s