MEDICINA VIE – 5 – Mâncarea să vă fie MEDICAMENT

Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste

Prima regulă : MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS

Mai mulți cititori m-au întrebat ce medicamente pot să le recomand, pentru diverse afecțiuni. Aici și acum trebuie să fac câteva precizări :

1-Eu nu recomand medicamente. Principiul meu de bază este : MÂNCAREA SĂ VĂ FIE MEDICAMENT, iar aceste vorbe aparțin părintelui medicinei, HIPOCRAT. Da, e chiar nenea ăla pe care jură medicii, când termină facultatea. Că ei jură cam strâmb, pentru că vor practica o medicină bazată pe medicamente de sinteză chimică, asta e treaba lor și a conștiinței lor.

HIPOCRAT (460 î.C. – 370 î.C. ), părrintele medicinei, consultă un tânăr nobil din Atena. Mama băiatului pare sănătoasă, dar va fi consultată și ea.

2-Medicina alopată, adică cea ocrotită de stat, tratează problemele de sănătate ale cetățenilor cu medicamente chimice. Aceste chimicale au toxicitatea lor, dar și efecte adverse asupra corpului uman.Practic, un medicament te vindecă de ceva, dar te poate îmbolnăvi de alte câteva afecțiuni. Puține sunt medicamentele care nu au efecte adverse,iar ele sunt preparate din plante.

3-MEDICINA VIE tratează corpul uman ca un întreg și nu pe porțiuni, așa cum face medicina clasică. Tratând, de exemplu, durerea de cap, băgăm în intestin niște chimicale. Acestea vor crea hiperaciditate în stomac sau o drăguță de insuficiență hepatică. E adevărat, îți trece, în cinci minute, durerea de cap, dar ficatul s-ar putea să nu-și mai revină niciodată.

Antinevralgicul poate fi mortal.În prospect scrie că poți face ȘOC ANAFILACTIC, denumire sub care se ascunde MOARTEA SUBITĂ.

4-Eu recomand doar aplicarea celor trei reguli : 1-MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS, 2-ELIMINĂ  STRESUL și 3-FĂ MULTĂ MIȘCARE.

5-Pentru că nimeni nu e perfect, cele trei reguli vor mai fi încălcate, mai mult sau mai puțin, cu voie sau fără de voie. De aceea sănătatea va fi ajutată, din când în când, cu diverse produse naturiste, recomandate de mine sau de alți specialiști.

Revin la digestia noastră, cea de toate zilele. Deci, după ce hrana a fost absorbită, parțial desigur, în sânge, este transportată către FICAT. Acest minunat organ este, de fapt, o fabrică unde se produce aproape tot ce are nevoie organismul nostru. Dacă mănânci sănătos vei avea un ficat sănătos. Iar dacă ai ficatul sănătos vei avea o viață fericită. Dacă nu, îți vei târî zilele prin spitale, până ai să termini banii. Pe urmă, Dumnezeu cu mila.

Nu voi intra in amănuntele funcționării ficatului, pentru că sunt prea multe și prea complexe. Iar ficatul nu lucrează singur, este dirijat de unele glande, cum ar fi tiroida, dar și ajutat de alte glande, cum este pancreasul.

Sus este ficatul unui cetățean care mănâncă sănătos. Jos este ficatul altui cetățean, de aceeași vârstă, care a înghițit multe medicamente. Care ficat vă place  ???

Fabrica, numită ficat, poate face chiar minunea pe care o tot așteptau alchimiștii – TRANSMUTAȚIA elementelor din Tabelul lui Mendeleev ( dacă vă mai amintiți de acel rus bărbos,care vă chinuia la orele de chimie ). Ca un exemplu concret, ficatul transmută SILICIUL și îl transformă în CALCIU, un metal extrem de necesar organismului, pentru construcția oaselor. Dar, și mai important, calciul este necesar corpului nostru pentru menținerea echilibrului BAZĂ – ACID.

Omul poate trăi peste 150 de ani.Doamna Emma Morano din Verbania, Italia, este născută în anul  1899. Asta n-o împiedică să bea câte o sticlă de șampanie, zilnic.

– VA  URMA –

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s