MEDICINA VIE – 2 – Omul nu este OMNIVOR

Dr.  Alexandru Buruiana Aprodu,  dr. în științe naturiste

Prima Regulă : MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS

Oamenii s-au obișnuit cu termenul de produs comestibil. Acesta ar fi acel produs care poate fi mâncat, fără să mori imediat, așa cum s-ar putea întâmpla dacă ai consuma ciuperci otrăvitoare.

Ciupercile otrăvitoare sunt cele mai frumoase ciuperci. Asta se traduce așa : nu tot ce e frumos ne face bine.

Din păcate, nu tot ce este comestibil face bine organismului uman. Aici nu mă refer la produse precum alcoolul și cafeaua, despre care știm cu toții că sunt dăunătoare. Dar pe care le consumăm pentru că ne produc o oarece plăcere. Consumate în cantități mici aceste substanțe nu sunt foarte distructive. În cantități mari ele devin otrăvuri lente, ce pot duce la afecțiuni fatale, cum sunt cele cardiovasculare sau ciroza ficatului. Ai să spui că bunicu( sau bunica ) a trait 110 ani și a murit cu țigara în gură și sticla de rachiu în mână. Perfect adevărat, dar pe ceilalți trei bunici nici măcar nu i-ai cunoscut, pentru că muriseră înainte să te naști.

În final este vorba de rezistența fiecărui organism uman la agresiunea hranei introduse în el, dar , în special a calității ei. Pentru că una e să mănânci cartofi și să bei țuică făcută din prunele tale, și alta e să înfuleci slănină de porc îndopat chimic și să bei poșircă din alcool de sinteză, la cârciuma din cartier.

Nenea ăsta bea la cârciumă. Și are doar 54 de ani. E clar că nu mai apucă pensia.

Procesul de hrănire a organismului uman se face în următoarele etape : mestecarea și înghițirea alimentului, digerarea lui în intestine ( subțire și gros ), absorbția substanțelor utile ( care se face prin peretele intestinal ), distribuția substanțelor utile la celule și aruncarea afară a deșeurilor ( defecația ) prin anus.Dacă una dintre aceste etape nu merge cum trebuie întregul organism va avea de suferit. Dar cel mai mult va fi afectat CREIERUL, care este comandantul trupului uman. În aceste situații, de avarie, organismul va transmite unele semnale, cum ar fi : scăderea sau creșterea excesivă a greutății corporale, oboseală, constipație, diaree etc. Dacă nu vei lua în seamă aceste semnale și nu vei adopta măsuri de redresare, situația se poate deteriora dramatic, mergând până la deces.

Mâncarea zisă tradițională te va aduce la așa dimensiuni. Și vei face infarct în floarea tinereții.

După atâtea lucruri înfiorătoare e bine să mai și râdem. Astfel, mulți cetățeni au auzit de cuvântul OMNIVOR. Ba chiar sunt convinși că OMNIVOR vine de la OM. De fapt omnivor înseamnă că un om, sau un animal, se hrănește atât cu produse vegetale cât și animale. Termenul de omnivor este repetat de către medici, până la obsesie, ca să convingă cetățenii neinformați să mănânce cât mai multe produse animale.

Pe parcursul acestui serial voi demonstra că OMUL nu este OMNIVOR. Omul a fost îndoctrinat, de-a lungul a mii de ani, că este omnivor. Deși acest lucru nu-i face deloc bine la sănătate. Cel mai mult bine ne fac doar fructele, deci omul este FRUGIVOR.

Dacă vrei să ai copii sănătoși dă-le cât mai multe fructe. Vei constata, cu surprindere, că micuții pot trăi și crește doar cu fructe.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la MEDICINA VIE – 2 – Omul nu este OMNIVOR

 1. Bine te-am gasit ! Multumim pentru informatii utile !

  Apreciază

 2. Georgeta Popoiu zice:

  Te urmaresc, astept noi stiri !

  Apreciază

 3. romeo zice:

  mai nou , omul a invatat sa manance oameni .

  Apreciază

 4. Liviu zice:

  Multumim de articol ! Adevårat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s