Alexandru Buruiană Aprodu – dr. în științe naturiste
Prima Regulă : MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS
Trăim într-o epocă în care aproape nu mai există produse unicat. În orice domeniu producerea bunurilor se face în serie mare sau chiar în masă, fie că e vorba de calculatoare, teniși sau alimente. Rar se mai găsește câte o făbricuță, care produce o marfă în serie mică. Iar cel ce produce unicate ori moare de foame, ori este furnizorul vedetelor din show-biz sau al bogaților lumii.
Până aici nimic rău – produsele fabricate în serie mare sau în masă sunt mai ieftine decât unicatele, deci sunt accesibile multor consumatori. Din păcate marii producători vor ca noi, consumatorii, să devenim clienți-captivi, așa cum suntem pentru companiile de electricitate, de exemplu. Pentru atingerea acestui scop CORPORAȚIILE au pus la punct un program de fidelizare, pentru produsele lor,care începe cu educarea, în acest sens, a copiilor de grădiniță. E notoriu faptul că, în Statele Unite, manualele școlare sunt editate, tipărite și oferite gratis elevilor, de către corporațiile de lactate. Sub tot felul de forme, acest procedeu este aplicat în toate statele din zona NATO-Uniunea Europeană.
Că produsele corporațiilor respective sunt bune sau rele, pentru sănătatea noastră,este o altă discuție. În continuare mă voi referi la produsele alimentare, adică la mâncarea noastră, cea de toate zilele.
Cum și ce mâncăm
Omul se hrănește natural prin sistemul digestiv, format din tubul digestiv și glandele anexe – vezi FOTO. Omul poate fi hrănit și artificial, prin introducerea, direct în sânge, a substanțelor necesare susținerii vieții. Această modalitate se aplică doar în cazuri extreme, de urgențe medicale.
Tubul digestiv,care începe cu gura și se termină cu anusul, are o lungime cuprinsă între 8 și 12 metri. Pe parcursul acestui traiect hrana este procesată, asimilată parțial, iar deșeurile sunt evacuate la capăt, prin anus.
Acum am să vă spun un lucru extrem de important – primele două organe care se formează la embrionul uman sunt CREIERUL și INTESTINUL. Aceste organe vor avea, TOATĂ VIAȚA, o legătură specială, cum nu mai există între alte părți ale corpului uman. Din păcate la facultățile de medicină acest fapt esential este tratat cu nepăsare, și costă, an de an, viețile a milioane de pacienți. Din fericire, medicina vie/naturistă are în vedere relația specială creier-intestin.
- Va urma –