TIROIDA ȘI PESTICIDELE

 

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste

Tiroida, glanda ce guvernează corpul nostru, este foarte afectată de pesticide.

INTRODUCERE

Trăim într-o lume din ce în ce mai chimizată. O lume în care până și mâncarea este tot mai plină de otrăvuri. Numite ba PESTICIDE, ba HORMONI DE CREȘTERE, ba CONSERVANȚI și, în general, ascunse sub denumirea de E-uri, aceste chimicale dau un asalt mortal asupra speciei umane. Aici am să dau doar un exemplu foarte simplu : înainte de chimizarea agriculturii, când pesticidele și îngrășămintele chimice nu se inventaseră, producția de grâu, la hectar, rareori depășea 1.000 de kilograme. Iar acum doar cel mai prost fermier adună peste 5.000 kg. La așa producții, și la așa profituri, e clar de ce industria alimentară  ține cu dinții de chimicalele amintite. Că producția la hectar este mare nu ar deranja pe nimeni. Asta dacă bobul de grâu n-ar conține cantități enorme de pesticide, introduse, apoi, în corpul bietului cetățean, care va mânca o pâine sau va roade un covrig. Interesant ar fi de știut ce mănâncă marii șefi din industria alimentară, dar și familiile lor.

Ce lan frumos și bogat de grâu ! Dar câte otrăvuri conține bobul de grâu ?

CE SUNT PESTICIDELE

Sub denumirea, generală, de PESTICIDE se acund tot felul de OTRĂVURI. Ele sunt pulverizate peste TOATE culturile agricole pentru a avea recolte cât mai mari și pierderi cât mai mici. Pesticidele produc la om : MUTAȚII GENETICE(prin alterarea ADN-ului), CANCER(în special de ficat, rinichi și TIROIDĂ), MALFORMAȚII(la nou-născuți), ÎMBOLNĂVIREA TIROIDEI, STERILITATE(masculină și feminină) și boala ALZHEIMER(demența senilă, la vârste în jur de 35 de ani).

Din această *drăgălașă* colecție de otrăvuri fac parte următoarele :

 • INSECTICIDE, otrăvuri ce ucid insectele ce umblă pe terenurile agricole și mănâcă plantele de cultură. Aceste substanțe ucid, fără discernământ, până și folositoarele albine. Așa că producția de miere adevărată este în scădere, iar mierea falsificată, dar cu preț de miere, cocoșează rafturile magazinelor.

În curând vom vedea albinele doar în poze. Și vom povesti nepoților ce gust minunat avea mierea adevărată.

 • ERBICIDE, substanțe ce ucid selectiv plantele considerate dăunătoare. Aceste prafuri, sau soluții, aruncate peste câmp, au ajuns atât de populare, încât orice cetățean, care are o curte, cât de mică, dă cu ele peste gazon, ca să scape de flora spontană. Din păcate, FLORA SPONTANĂ compusă din plante medicinale(pătlagină, mușețel, ștevie, trifoi, etc.) este ucisă. Iar cetățeanul posesor de curte, în loc să culeagă acele plante și să-și întărească cu ele sănătatea, va apela la medicamente.

Ambalate frumos, pesticidele ne pândesc să ne ia sănătatea. Sau chiar viața.

 • ZOOCIDE-astea sunt de-a dreptul criminale : omoară șoareci, șobolani, cârtițe, câini, pisici, iepuri, fazani și, câteodată, chiar copii nesupravegheați.
 • FUNGICIDE = substanțe otrăvitoare pentru ciuperci sau mucegaiuri. Ele intră în produsele alimentare direct, prin frunze, fructe și legume.
 • BACTERICIDELE se dau pe produsele agricole, pentru a le păzi de bacterii și viruși. Ele se lipesc foarte bine de aceste produse, ca să scăpăm și noi de bacterii și viruși, chiar dacă, după aceea, vom avea nevoie de un preot competent. De fapt fungicidele sunt niște antibiotice, dar mult mai concentrate. Iar despre antibiotice știm că fac și rău și bine – te vindecă de ceva și-ți lasă ca amintire o insuficiență hepatică sau o HIPOTIROIDIE.

Excesul de pesticide, din hrană, îți poate aduce o gușă tiroidiană.

UNDE SUNT PESTICIDELE

Produsele alimentare, de orice fel, chiar și majoritatea ceaiurilor de la PLAFAR, conțin PESTICIDE. Asta pentru că marii producători de alimente procesează, aceste produse, doar din culturi industriale, bine *parfumate* cu pesticide.

Chiar și agricultura ECOLOGICĂ/BIO nu este prea ecologică/bio. Asta pentru că peste lanul ECO/BIO poate trece, oricând, un avion care împrăștie pesticide peste lanul ne-ecologic de alături. Iar animalele zise de CURTE, mănâncă, cu mare poftă, nutrețuri provenite din agricultura intensivă și nu boabe sau râme, ca pe vremuri. De ce se întâmplă așa ? E simplu : micii agricultori nu prea au suprafețe pe care să cultive plante ECO. Așa că hrănesc animalele cu ce găsesc pe piață. Adică nutrețuri produse în FNC-uri(fabrici de nutrețuri combinate). Aceste nutrețuri conțin, în principal, porumb modificat genetic(din SUA) și soia modificată genetic(din Argentina, pentru că în Uniunea Europeană este interzisă cultivarea ei). Bineînțeles că atât porumbul, cât și soia conțin mari cantități de pesticide, care se transferă în carnea animalelor. Iar povestea cu găina și purcelul de curte care mănâncă doar boabe eco, rămâne o fantezie, bună să ia banii fraierilor. Aici îmi aduc aminte de altă șmecherie –  SLĂNINA din PORC de MANGALIȚA, o slănină miraculoasă care n-are colesterol, potrivit producătorilor. Adevărul este că nu are, doar dacă e produsă din paie.

Oricât de mari și de frumoase ar fi magazinele și piețele, produsele alimentare din ele tot conțin o doză, mai mare sau mai mică, de PESTICIDE.

CE NE FAC PESTICIDELE

Mă voi opri doar asupra câtorva pesticide și a dezastrelor ce le provoacă corpului nostru :

-alaclor, cancerigen, provoacă cancere de ficat și TIROIDĂ, MALFORMAȚII ALE FĂTULUI

-clordan, cancerigen, cancer de TIROIDĂ, MUTAGEN(alterează ADN-ul uman)

-amidon fosfatic, excitant toxic, leziuni la ficat, rinichi și TIROIDĂ, STERILITATE MASCULINĂ

-DDT și derivați, provoacă lezini la rinichi și hipofiză(glanda ce reglează TIROIDA)

-endosulfan, excitant toxic, provoacă HIPERTIROIDIE, STERILITATE FEMININĂ

-clorpirifos, excitant toxic, provoacă TIROIDITA HASHIMOTO,  boala BASEDOW-GRAVES, boala ALZHEIMER și alte tulburări nervoase

Stropirea manuală, cu pesticide, o practică doar micii producători. Marii producători aruncă pesticidele cu avionul.

FOARTE RĂU : pesticidele, la fel ca medicamentele cu conținut de sulf, au EFECT CUMULATIV, efect ce poate fi combătut doar prin cure speciale de detoxifiere a organismului. Dacă nu se face așa, cantitatea mare de pesticide acumulată va duce la REACȚII ALERGICE SEVERE, RĂSPUNS IMUN EXCESIV, EȘEC NEUROLOGIC și CANCER.

CONCLUZII

 1. Toate legumele și fructele din agricultura intensivă conțin, PE SUPRAFAȚA LOR, cantități ENORME de pesticide. Partea proastă este că o parte din pesticide, mică, e adevărat, pătrunde chiar în interiorul fructelor și legumelor. Iar simpla lor spălare, cu apă de la robinet, ajută ca frecția cu CARMOL la piciorul de lemn.
 2.  Fie că mănânci găini sau porci crescuți în curte, fie că înfuleci aceste animale crescute în ferme, în cuști de sârmă, tot te expui INTOXICĂRII CU PESTICIDE. De tot hazul este afacerea cu PUIUL GALBEN din magazine. Ăsta cică ar fi un pui ECO/BIO crescut la curte și care mănâncă doar bunătățuri ecologice. Greșit – bietul pui e îndopat DOAR cu porumb modificat genetic și plin de pesticide. Pe parcursul scurtei sale vieți puiul va căpăta culoarea porumbului, asta dacă nu face, în semn de protest, o gălbenare.
 3. Problema pâinii. Aici avem mai multe aspecte :

a. Pâinea se face, în 99% din cazuri, din grâu modificat genetic(OMG-organism modificat genetic). Grâul OMG conține cantități enorme de GLUTEN, o proteină extrem de abrazivă care INFLAMEAZĂ organismul uman. Glutenul, împreună cu pesticidele, cu care a fost tratat grâul, provoacă BOLI AUTO-IMUNE, în special TIROIDITA HASHIMOTO și BOALA BASEDOW-GRAVES.

E un fapt dovedit : HERPESUL apare odată cu TIROIDITA HASHIMOTO.

b. Pâinea din comerț conține NUMAI sare iodată, care, cică, combate, la toți cetățenii, apariția GUȘEI ENDEMICE. Că sarea iodată combate, sau nu, gușa endemică, e un fapt îndoielnic. Dar de când a fost introdusă în TOATE preparatele alimentare, acum 16 ani, numărul de CANCERE de TIROIDĂ s-a TRIPLAT.

c. Pâinea din magazine conține tot felul de E-uri, numite AFÂNĂTORI, CONSERVANȚI, ACIDIFIANȚI, etc. Aceste otrăvuri lente, împreună cu pesticidele, duc la o pâine ACIDĂ, numai bună să-ți provoace o HIPERTIROIDIE.

CUM NE PĂZIM DE PESTICIDE

Acum, că am aflat ce putem păți de la PESTICIDE, este cazul să aflăm cum ne putem păzi de ele.

A. Ai grijă de greutatea ta

În mod normal un bărbat cu o înălțime de 1,80 metri ar trebui să aibă o greutate de 80 kg, cu plus sau minus  5 kg. Iar o femeie cu o înălțime de 1,60 metri ar trebui să aibă o greutate de 50 kg, tot cu plus sau minus 5 kg. Cam tot ce iese din acești parametri ar trebui să ne îngrijoreze. Și ar trebui să luăm măsurile necesare – să slăbim sau să ne îngrășăm.

După cum știm, cu toții, îngrășarea este o problemă simplă, mai greu este cu slăbirea. Dar, într-un fel sau altul trebuie să ne străduim să slăbim, nu numai pentru a fi arătoși ci, mai ales, pentru a fi sănătoși. Asta pentru că pesticidele au prostul obicei de a se ACUMULA în organismul nostru. Deci, dacă azi îți intră în organism 1 gram de pesticide(cantitate exagerată de mine), peste 1.000 de zile(cam 3 ani) vei fi posesorul unui kilogram de otrăvuri diverse. Acuma vine bomba – pesticidele, ca majoritatea toxinelor din corpul nostru se depun, în special, în ȚESUTUL ADIPOS, adică în grăsimea de pe fund, coapse, gușă, burtă, etc. Dacă pesticidele găsesc cât mai puțină grăsime nu vor avea unde să se mai ascundă și atunci vor fi eliminate prin pipi, transpirație sau treaba mare. Iată de ce trebuie să avem o GREUTATE NORMALĂ a corpului.

Cu cât ai mai multă grăsime pe tine cu atât vei avea TIROIDA mai bolnavă. Asta pentru că în grăsime stau pesticidele, dușmanii de moarte ai tiroidei.

B. Redu consumul de carne, ouă și lactate

Animalele nu sunt stropite cu pesticide. Dar toată hrana lor conține cantități, mai mari sau mai mici, de pesticide. La fel ca în cazul oamenilor  pesticidele din hrană au efect cumulativ, adică se acumulează în țesuturile animalului, în lapte și ouă. Odată ce mâncăm produsele animale preluăm, în organismul nostru, DOZE ENORME de PESTICIDE. Dacă la doze mici de pesticide organismul nostru poate rezista, la doze mari ficatul, rinichii și TIROIDA se vor îmbolnăvi grav. În aceste cazuri vor apărea TIROIDITA HASHIMOTO și CANCERUL de TIROIDĂ. De aceea, dacă vrei să ai o TIROIDĂ SĂNĂTOASĂ, las-o mai moale cu consumul de produse animale.

Nevinovatul oușor poate avea doze enorme de pesticide. Asta chiar dacă vânzătorul te-a convins că ar fi *ou de țară*.

C. Curăță și spală legumele și fructele

Prin spălarea cu apă, a fructelor și legumelor, pesticidele se curăță doar parțial. Prin fierbere apa, din fructe și legume, se evaporă, iar pesticidele se CONCENTREAZĂ,ceea ce este devastator pentru sănătatea ta. Producătorii de gem sau magiun zise eco, bio, organic etc. se laudă că mărunțesc coaja fructelor, dar tocmai coaja este PURTĂTOAREA principală de pesticide. E adevărat că gemul și magiunul, zise eco, nu au zahăr, dar conțin doze teribile de pesticide. Recomandarea mea : dacă poftești la gem sau magiun, caută mici producători de încredere, care nu umblă cu pesticide și își cresc pomii în zone nepoluate. Sau fă tu singur aceste delicii, acasă.

Deliciosul gem poate fi, pentru TIROIDA ta, la fel de otrăvitor ca cianura de potasiu. Sau nu, dacă producătorii spală fructele de pesticide, înainte de a le fierbe.

Ca să te păzești de pesticide eu îți recomand să CURĂȚI DE COAJĂ toate legumele și fructele. Bineînțeles că le vei coji doar pe cele unde acest lucru este posibil – morcov, țelină, ceapă, sfeclă, ghimbir, roșii, caise, prune, portocale, piersici, etc. În unele cazuri n-ai să poți coji unele legume sau fructe cum ar fi : conopida, broccoli, fasolea păstăi, cireșele, vișinele, căpșunele, zmeura, murele, etc. Atunci, pentru a scăpa de pesticide, vei prepara o soluție de apă călduță : la un litru de apă adaugi o linguriță de bicarbonat alimentar sau 2 linguri de oțet de 9 grade. Pui fructele în această soluție și le lași 15-20 de minute, apoi le clătești și le poți consuma. La fel procedezi cu verdețurile – pătrunjel, leuștean, mărar, spanac, etc. Acest procedeu elimină între 75 și 96% din cantitatea de pesticide conținute de legumele și fructele respective. Restul de pesticide se va elimina natural. Dacă, totuși, ți-e lene să urmezi aceste procedee, o faci pe propria ta răspundere. Sau consumi doar alimente pe care le produci chiar tu. Asta pentru că nimeni nu-ți garantează că alimentele pe care scrie BIO sau ECO sunt adevărate sau mincinoase.

D. Detoxifică-ți, periodic, organismul

Corpul nostru este singura comoară pe care o primim la naștere. Așa că trebuie să avem grijă de el, ca să putem avea o VIAȚĂ LUNGĂ și SĂNĂTOASĂ. Adevărul este că oricât ne-am păzi, toxinele(între care și pesticidele) tot se vor acumula în corpul nostru. Dacă respecți ce-am scris mai înainte, cantitatea de toxine, acumulată în tine, va fi mult mai mică. Ceea ce este bine, pentru că vei fi mult mai sănătos, iar detoxifierea organismului tău se va face mult mai ușor și la intervale mai mari.

După cum știm aproape toate substanțele nutritive, de care avem nevoie, intră în organismul nostru prin intestin. Și tot prin intestin evacuăm majoritatea deșeurilor. De-a lungul anilor, pe suprafața interioară a intestinului se formează un fel de coajă/crustă numită PLACA MUCOIDĂ. Această placă poate avea o grosime de o zecime de milimetru dar și de un centimetru, sau chiar mai mult în unele porțiuni. Cu cât PLACA MUCOIDĂ este mai groasă, cu atât absorbția de substanțe bune, în organism, este mai proastă. Tot proastă este și evacuarea deșeurilor din organism, pentru că placa mucoidă funcționează ca o BARIERĂ de cale ferată, în ambele sensuri ale drumului. În concluzie : ai placa mucoidă subțire sau deloc – EȘTI SĂNĂTOS și ai placa mucoidă groasă – EȘTI FOARTE BOLNAV și nu știi de ce.

Iată un caz extrem, când o enormă PLACĂ MUCOIDĂ a fost eliminată întreagă, după o cură dură de CURĂȚAREA INTESTINULUI.

FOARTE IMPORTANT : Pe intestinul nostru se află peste 70% din SISTEMUL IMUNITAR. Deci dacă ai intestinul înfundat de placa mucoidă, la fel ca o tobă de eșapament veche, poți fi sigur că sistemul imunitar va da rateuri și vei fi clientul preferat al doctorilor. Așa că simpla curățare a colonului/intestinul gros, așa cum se obișnuiește, este doar o operațiune de vopsire a fațadei casei, în timp ce gunoiul stă să iasă prin uși și ferestre. Lungimea intregului intestin este de 8-10 metri, din care colonul măsoară doar 1,4-2 metri. Oricum, chiar cu un intestin curat, se elimină doar în jur de 45% din pesticidele ingerate. Iar la un intestin cu placă mucoidă de 3-4 mm  avem o evacuare de maxim 10 %. Restul pesticidelor se pot elimina prin urină, transpirație și respirație. Dar, doar în cazul în care ai un intestin curat, altfel se vor acumula în organism, provocând boli cumplite.

CONCLUZIE : Dacă vrei să ai o TIROIDĂ SĂNĂTOASĂ, sau să-ți vindeci tiroida bolnavă, trebuie să ai un INTESTIN CURAT, fără PLACĂ MUCOIDĂ sau cu ea cât mai subțire. Altfel pesticidele și alte deșeuri, ce le produce organismul tău, nu vor fi evacuate și te vor îmbolnăvi. De aceea îți recomand ca, de 3-4 ori pe an, să faci o detoxifiere/curățare a ÎNTREGULUI INTESTIN.

Îți doresc multă sănătate !

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

Adresa mea de e-mail este : alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TIROIDA ȘI PESTICIDELE

 1. Foarte interesant și folositor acest articol. Bine documentat, exprimarea logică și pe înțelesul tuturor, contribuie la reușita postării. Mulțumiri, MEG.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s