Vitamina K – vitamina FICATULUI SĂNĂTOS

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

Ți se învinețește pielea la cea mai ușoară lovitură ? Îți curge sânge din nas, îți sângerează gingiile iar menstruația este prea abundentă ? Ai pietre la ficat ? Înseamnă că ai o MARE LIPSĂ/CARENȚĂ de vitamina K în corp.

VITAMINA K este o vitamină FOARTE NEGLIJATĂ, din păcate, atât de femei cât și de bărbați. Hai să vedem la ce este bună ea : 1-ajută la COAGULAREA sângelui, 2-protejează OASELE femeilor aflate la MENOPAUZĂ, 3-previne CALCIFIEREA arterelor și a valvulelor inimii, 4-apără ficatul de CANCERUL HEPATIC, 5-ferește PROSTATA de cancer, 6-ajută la FORMAREA CORECTĂ a oaselor copiilor, 7-ÎMPIEDICĂ TOTAL formarea pietrelor la ficat.

Cea mai bună vitamină K o găsești în legumele și fructele CRUDE.

DE UNDE IEI VITAMINA K ? Singurele surse de vitamina K, pe care le recomand, sunt cele din POZĂ. Dacă vrei și o altă sursă de vitamina K, de slabă calitate, atunci poți mânca ficat de animal. Dar sigur n-o să te ajute prea mult. Ba, mai mult, excesul de vitamina K, de proastă calitate, îți va produce o anemie, prin împuținarea GLOBULELOR ROȘII din sânge.

CE RECOMAND EU, pentru cine stă prost cu vitamina K : mănâncă salate crude din legumele și fructele arătate. Consumă două porții, a câte 200 de grame fiecare, cu o oră înaintea meselor de prânz și de seară. La fiecare porție  adaugi 2 linguri de ulei de floarea soarelui(pentru că vitamina K este liposolubilă/solubilă în grăsimi), presat la rece și zeama de la 1/2 lămâie. Cura se ține o lună, apoi se reduce la o salată, înaintea prânzului, timp de 3 luni. În restul anului mănânci salate care să aibă, din când în când,  legumele și fructele ce conțin vitamina K.

 

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Vitamina K – vitamina FICATULUI SĂNĂTOS

  1. Penu Ion zice:

    Cu mare placere vizitez acest grup. Cred in “ Medicina Vie” studiez Ayurveda.

    Apreciază

  2. Olaru Mihaela zice:

    Îmi face mare plăcere să vizitez acest grup!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s