FEMEIA FRUMOASĂ – 2

               Capitol din cartea  CULOAREA VIEȚII  de Daniela Buruiana Aprodu

                                O femeie sănătoasă este o femeie frumoasă.

Corpul uman este unul din cele trei elemente care constituie creaţia lui Dumnezeu. Alături de minte şi suflet, corpul nostru este la fel de important şi chiar preţios precum celelalte două.  Noi, având liberul arbitru, putem să dispunem de acest corp fizic aşa cum dorim şi mai ales cât timp dorim.  Pentru că doar de noi depinde buna sau proasta funcţionare a acestei maşini perfect proiectate. Ea cuprinde toate elementele necesare existenţei noastre pe Pământ.

În opinia mea şi nu numai, corpul uman este un mic univers şi se află în directă conectare cu marele Univers, ca expresie a lui Dumnezeu,  Creatorul  a tot ce există. Aşa cum Universul are la bază legi precise şi implacabile de funcţionare, tot asemenea reglementări are şi corpul uman, legi care stau la baza funcţionării lui. Iar armonia şi echilibrul universal este direct proporţională cu cea a corpului fiecărui individ care populează planeta Pământ. Orice modificare la nivelul macro cosmosului, din care facem parte, se va resimţi şi în micro cosmosul care este corpul uman. Poate unii sunt sceptici cu privire la acest lucru, dar dacă acceptăm marele adevăr şi anume că toţi suntem parte din creaţia lui Dumnezeu şi formăm un întreg la nivelul Universului, atunci aceasta este realitatea.  Să luăm un exemplu cum ar fi schimbarea presiunii atmosferice intr-o anumită perioadă a anului. Unor oameni  aceste schimbări le vor produce unele neplăceri sau chiar disconfort la nivelul circulaţiei sanguine, dureri de cap, insomnii sau stări depresive. Acestea confirmă adevărul că toţi şi totul suntem într-o prefectă interdependenţă şi conexiune. Aşa stau lucrurile şi nu altfel.

Pentru o viață lungă, fericită și în deplină sănătate, trebuie să avem

mare grijă de acest corp minunat, pe care ni l-a dat Dumnezeu.

Cred că se ştie faptul că femeile sunt mult mai conştiente de importanţa existenţei unui corp sănătos şi frumos decât bărbaţii. Dacă o femeie poate fi văzută mâncând o salată în loc de un prânz copios şi consistent, foarte rar se întâmplă acest lucru cu bărbaţii. Aceştia sunt dominaţi, în marea lor parte, de minte şi dau curs sugestiilor acesteia, reamintindu-le ce gustoasă este o friptură, un cârnat sau un hot dog,  şi ce plăceri oferă consumarea acestora. Pentru că este cunoscut,  de multă lume faptul că gustoasa cărniţă nu oferă nici pe departe sănătate, aşa cum se amăgesc unii, ci doar plăcere. Iar în mare majoritate  bărbaţii sunt primii amatori, la consumarea acestor plăceri, şi nu se dau în lături de la ele aproape niciodată.

Spuneam că există o legătură indestructibilă şi permanentă între mintea umană şi corpul fizic.  Acesta din urmă se subordonează în totalitate comenzilor primite de la mintea noastră. Aceste comenzi au la bază informaţii stocate şi prelucrate din trecutul nostru, pe care mintea le actualizează cu cele primite recent şi  cu ajutorul instrumentului ei de lucru, care este creierul. Apoi le  transmite  corpului, sugerându-i să consume anumite alimente care i-au lăsat amintiri plăcute. Mintea nu va fi interesată niciodată de starea de sănătate a corpului pentru că ea este preocupată doar să ofere corpului uman informaţiile din baza ei de date şi atăt. Iar aceste informaţii sunt doar din trecutul nostru, pentru că mintea nu are nici o putere asupra momentului prezent. Lăsată nesupravegheată, mintea va prelua ea controlul corpului şi îl va duce unde va dori.  Uneori într-o direcţie bună, dar de cele mai multe ori nu.  Uneori corpul reacţionează la aceste agresiuni, transminţând tot felul de semnale către exterior, dar din păcate, rareori ţinem cont de ele.  Aşa apar bolile.  Iar ca să elimini o boală, trebuie să elimini mai întâi cauza care o provoacă. Iar,, de cele mai multe ori, această cauză se află în modul nostru de alimentaţie şi implicit în viaţa pe care alegem să o ducem.  Se pare că mare parte dinre femei recepţionează aceste semnale ale minţii, le conştientizează, în general în mod involuntar, şi răspund prin schimbarea de alimentaţie sau renunţarea la unele vechi şi nocive obiceiuri. Unele îşi schimbă complet chiar modul de viaţă. Lucrul acesta se întâmplă rar cu marea majoritate a bărbaţilor, care preferă uneori să cadă la pat răpuşi de o boală, să îndure tratamente sau operaţii costisitoare şi dureroase, decât să renunţe la plăcerile oferite şi sugerate de minte.

Un cuplu cu un bărbat foarte neglijent cu propriul corp. Probabil, foarte curând,

duduia va fi văduvă și își va reface viața.

Femeile, care ştiu acest lucru, acordă o grijă deosebită corpului lor  fizic. Iar acest lucru se vede cu lejeritate la unele persoane, atât tinere cât şi la cele mai în vârstă. Şi sunt de admirat, după părerea mea. Cu regret trebuie să recunoaştem că partenerii noştri de viaţă, bărbaţii,  sunt în general, prea puţin preocupaţi de aspectul lor fizic, punând pe primul plan satisfacţia şi plăcerea oferită de o masă bogată sau foarte bogată. Iar lucrul acesta se vede cu uşurinţă dacă te uiţi la o femeie şi un bărbat care au aceeaşi vârstă. Vei vedea diferenţa dintre ei imediat, respectiv modul de alimentaţie al fiecăruia.   Se pare că unele femei realizează faptul că au un singur corp în această viaţă şi că aşa cum au grijă de el,  tot aşa se vor vedea rezultatele în exterior.  Iar dacă ne referim la aspectul exterior, e bine să ştim şi că el este suma elementelor alimentare pe care le introducem în interiorul corpului nostru. Am mai spus că frumuseţea vine din interiorul corpului uman. Prin urmare, arătăm şi suntem exact aşa cum gândim şi cum ne hrănim, nici mai mult, nici mai puţin. Nu dau sfaturi nimănui, prefer doar să spun că fructele şi legumele, fiind alimente vii, aduc, pe lângă componentele lor sănătoase nacesare organismului şi o cantitate mare de energie pozitivă, benefică corpului uman pentru ca acesta să funcţioneze  în parametrii normali.  Adică aduc un combustibil bun şi sănătos, pentru ca acest mecanism perfect, care este corpul uman, să ne aducă sănătatea cea de toate zilele. Bineânţeles că acest lucru se va resimţi şi în durata vieţii fiecărui individ. Pentru că, una e să trăieşti puţin şi în suferinţă şi alta e să trăieşti mult şi sănătos. Fiecare are libertatea de a alege şi de a-şi hotărî singur modul şi durata vieţii. Să nu-şi închipuie cineva că Dumnezeu, din lipsă de activitate sau din plictiseală, va interveni în hrana şi alimentaţia unora dintre noi, dându-ne peste mână atunci când mâncăm ceva care ulterior ne va face rău. El ne-a dat toate instrumentele necesare cunoaşterii, evoluţiei şi trăirii unei vieţi cât mai sănătoase. Rămâne ca noi să le folosim  sau nu.  Că doar fiecare va suporta consecinţele.

Există deci, în opinia mea, o mare şi stânsă legătură între sănătate şi frumuseţea feminină. Oricât s-ar machia sau farda o femeie, oricâte saloane de înfrumuseţare ar frecventa, dacă ea este veşnic schimonosită de diferinte suferinţe fizice, acest lucru se va vedea imediat. Te uiţi la chipul, corpul şi atitudinea ei şi îţi dai seama  dacă ascunde unele probleme de sănătate  şi cât reuşeşte să le mascheze. În general efortul este mare şi inutil.

Se ştie că, în general, oamenii caută compania semenilor lor care sunt  măcar la fel de sănătoşi ca ei. Prin urmare, nimeni nu va aprecia sau se va asocia cu o femeie care se văicăreşte tot timpul că este bolnavă şi suferindă,  căutînd  compasiune şi chiar milă de la cei din jurul ei. Dacă totuşi ai milă de ea, întreab-o cam ce mănâncă şi  te vei lămuri urgent.

Degeaba te machiezi și te tatuezi – dacă nu ai grijă de corpul tău vei arăta,

la 50 de ani, ca o băbuță de 90 de ani.

În concluzie, stă doar în voinţa şi dorinţa noastră să ne controlăm mintea şi să avem puterea de a refuza să mâncăm unele lucruri care, cândva, ne făceau plăcere şi pe care le consideram ca fiind foarte gustoase. Adică să mai ţinem cont şi de corpul nostru fizic pentru că el depinde în totalitate de noi. Dacă îl iubim şi îl respectăm, el ne va răspunde cu aceeaşi unitate de măsură. Iar această măsură se cuantifică în sănătate şi frumuseţe, după care tânjeşte fiecare fiinţă umană.

O viață de cuplu armonioasă și o hrană sănătoasă aduc FERICIREA.

– VA URMA –

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la FEMEIA FRUMOASĂ – 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s