FEMEIA FRUMOASĂ – 1

             Capitol din cartea  CULOAREA  VIEȚII  de Daniela Buruiana Aprodu

O femeie veselă este o femeie frumoasă

Bine v-am găsit prieteni.

Subiectul, pe care m- am hotărât să-l  abordez astăzi, a fost şi va fi şi de acum încolo  permanent  în atenţia  omenirii – femeia frumoasă. Că e albă, că e neagră, că e slabă sau grăsuţă, mică sau înaltă, blondă sau brunetă, femeia a constituit întotdeauna un amplu material de discuţie, inspiraţie, contradicţie sau chiar a stat la baza izbucnirii unor conflicte şi chiar războaie.

De la bun început vă spun că, în opinia mea, frumuseţea este o caracteristică relativă, chiar volatilă. Ea este percepută diferit de fiecare dintre noi şi nu au fost stabilite, niciodată în istoria omenirii,  cu precizie coordonatele exacte ale ei, ci doar au fost expuse unele aprecieri sau păreri ale unor persoane, mai mult sau mai puţin cunoscătoare ale acestui domeniu Şi nici nu cred că se poate întâmpla vreodată acest lucru pentru că fiecare gândim, simţim şi ne manifestăm diferit. Fiecare este unic în cadrul întregului sistem uman din care facem parte, individualizându-ne cu propriile percepţii şi sentimente. Drept urmare, nu cred că sunt doi oameni care să se raporteze la noţiunea de” femeie frumoasă” în mod identic. E greu de crezut aşa ceva, iar eu sunt convinsă de acest lucru.  Cum la fel de convinsă sunt de faptul că frumuseţea cât şi opusul ei, urâţenia, vin din interiorul nostru. Din care, dacă lipseşte iubirea, va lipsi şi frumuseţea. Pentru că, dacă iubire nu e, nimic nu e. Iar acesta e un mare adevăr.

Să iubești și să fii iubită – iată secretul unei vieți fericite.

Am observat că unele  femei tinere sau mai puţin tinere, fac tot posibilul să fie  frumoase,  atrăgătoare , sexy sau provocatoare, în special pentru a impresiona sau emoţiona pe cei din jur. Nu este un lucru tocmai greşit dacă ai un obiectiv sau un scop precis pe care trebuie să îl atingi cu orice preţ. În atare situaţie, femeia în cauză îşi va adapta ţinuta vestimentară şi machiajul scopului propus, atât pentru a ieşi în evidenţă, cât şi pentru a trezi admiraţia sau a suci minţile unor bărbaţi, dar şi a trezi invidia semenelor ei. Eu nu judec pe nimeni,  cu atât mai puţin  contest dreptul femeilor de a face orice pentru a fi frumoase şi a se simţi bine în pielea lor. Însă, în opinia mea, normal ar fi ca femeile să fie frumoase în special pentru ele, să se placă şi să fie mulţumite de aspectul lor exterior. Pentru că acest lucru le conferă o stare de bună dispoziţie şi optimism pe care îl vor transmite şi celor din jur. Este cunoscut faptul că o femeie veselă, optimistă, va induce familiei sau anturajului ei un flux energetic benefic, iar acest lucru se va simţi în mod pozitiv şi în viaţa de toate zilele. Adică, vor găsi, întotdeauna, resursele necesare pentru a suporta mai uşor evenimentele mai puţin plăcute, cu care trebuie să se confrunte.

Fii fericită orice ți s-ar întâmpla. Nu uita că un șut primit în spate e un pas înainte.

Am spus că o femeie veselă este o femeie frumoasă.Desigur că  întotdeauna se va găsi o persoană, care ar putea să-mi reproşeze că nu are nici un motiv de veselie  şi cu atât mai puţin de râs. Că are probleme de familie, financiare sau de sănătate. Perfect adevărat. Iar eu pun o simplă întrebare :  ai constatat  că nefericirea, tristeţea şi supărarea,  în care te-ai aflat până acum, ți-au rezolvat cumva problemele? Eu sunt convinsă că nu. Şi, din păcate, nici nu se vor rezolva sub  aceste stări negative.  Vestea şi mai rea este că problemele se vor înmulţi, pentru că este ştiut faptul că niciodată un necaz nu vine singur. Din păcate aşa stau lucrurile şi nu altfel.  Mai bine ţi-ai pune întrebarea dacă n-ar fi cazul să schimbi ceva în viaţa ta? Începe cu modul de a gândi şi de a percepe viaţa, pentru că aici este marea problemă şi nu în altă parte.  Gîndeşte-te că  nimic nu este static în Univers, totul este în permanentă mişcare şi oricând lucrurile se pot schimba. Dacă nu neapărat în bine, măcar sunt altele. Femeile care sunt optimiste şi vesele, ştiu instinctiv acest lucru, motiv pentru care se plasează mental în afara problemelor actuale. Explicaţia este simplă – primim exact ceeace gândim.  Nu o spun eu, o spune viaţa, oricât nu ne-ar plăcea acest lucru.

Femeile care sunt binedispuse, vesele, care iubesc umorul, au parte de evenimente corespunzătoare atitudinii lor faţă de viaţă. Acestea sunt cele care vor ieşi victorioase din aproape orice situaţie, oricât de neplăcută ar fi ea.  Aşa că eu zic să încerci să îţi schimbi modul de a gândi şi a te manifesta. Merită să încerci. Nu ai nimic de pierdut, decât, eventual tristeţea, supărarea, necazurile, grijile şi chiar depresia. Eu cred că merită.

De când mă ştiu  am iubit întotdeauna umorul şi tot ce ţine de acest domeniu. Drept care, am căutat să am prieteni doar din rândul oamenilor veseli şi optimişti, care reuşesc să facă haz de necaz aproape în orice situaţie.  Ăsta este şi motivul pentru care din  biblioteca mea nu vor lipsi niciodată celebrii autori Mark Twain sau Jaroslav Hasek a căror opere, pline de umor de cea mai bună calitate, reprezintă adevărate capodopere ale literaturii universale. Ţi le recomand cu toată încrederea. Nu vei regreta dacă le vei citi.

Fii prietenă cu umorul. Doar voia bună te menține frumoasă și sănătoasă.

Încearcă să priveşti cu atenţie o femeie veselă, zâmbitoare şi bine dispusă. Vei constata că ea are o faţă luminoasă, o privire vie şi limpede. Părul ei este sănătos şi natural, chiar dacă se vopseşte. Iar corpul ei emană sănătate şi supleţe,  oricât ar fi de plinuţă. Aceste femei obţin în viaţă aproape tot ce vor, depăşesc orice obstacol cu uşurinţă, pentru că ele au înţeles că trebuie să accepte viaţa aşa cum este ea.  Acesta este, de fapt, marele secret al reuşitei în viaţă. Este atât de simplu, că majoritatea femeilor nu-l văd. Sau nu vor să îl vadă, oricum e totuna.

Ştiu că  multor  femei viaţa nu prea le oferă motive de râs sau voie bună.  Din această cauză  ele au devenit  ursuze şi veşnic morocănoase,  considerând că doar aşa se desfăşoară  viaţa lor, că doar asta este direcţia de mers. Şi bineînţeles, se identifică în totalitate cu aceste stări negative.  Stări ce se vor perpetua la infinit.  Pentru că niciodată, dar niciodată, starea de suferinţă şi tristeţe nu le va rezolva problemele pe care le au. Aceste negativităţi vor atrage altele şi altele asemenea lor, se vor ţine lanţ, iar femeia respectivă , prizoniera lor, va deveni o victimă sigură,  într-un timp mai scurt sau mai lung.

Iar de la societate să nu îţi închipui că vei primi o mână de ajutor. Altele sunt problemele ei, nicidecum tu.  Tu nu contezi ca individ, decât  în campaniile electorale. Atunci îşi vor aminti de tine şi vei fi chiar băgat  în seamă, pentru că au nevoie de votul tău. După care ştii bine ce urmează. Urmează râsul, dacă situaţia nu ar fi de plâns. Iar acest lucru se întâmplă mereu şi mereu, până vei spune adio acestei lumi triste şi nefericite.

Umorul, doar umorul este cel mai bun leac vindecător pentru minte, trup şi suflet. Se ştie acest lucru din moşi strămoşi. Nimic nu este mai sănătos decît un râs în hohote sau măcar unul moderat. Foloseşte-l dacă nu ca  medicament, atunci în loc de divertisment.

O femeie care iubeşte umorul, iubeşte viaţa. O femeie care iubeşte viaţa se va iubi pe sine. Iar acest lucru o va face puternică şi încrezătoare în propria persoană.  Aceste femei se vor îmbrăca întotdeauna în culori vesele, pastelate sau chiar în alb. Şi machiajul va fi discret şi deloc ostentativ. Ele sunt complet deosebite faţă de celelalte femei care au şi uitat să  zîmbească, cu atât mai puţin să râdă.

Probabil că multe persoane cunosc faptul că în timpul râsului, muşchii se relaxează, se detensionează, dispare încordarea şi rigiditatea de la nivelul acestora.Iar corpul începe să producă endorfine, adică hormonii fericirii. Ei au o acţiune euforizantă, dar şi de calmare a durerilor diverse. Cu ajutorul creierului (instrumentul minţii) aceste endorfine produc stimularea sistemului imunitar al organismului. Deşi au acelaşi efect ca analgezicele, ele nu au efecte secundare, cum au acestea, şi nici nu crează dependenţă.

Iar dacă tot nu am reuşit să te conving de efectul benefic al râsului asupra corpului tău, îţi voi prezenta concluziile unui studiu efectuat de dr. Sheldon Cohen şi colegii săi de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, care au scos în evidenţă faptul că : „Persoanele care au în permanenţă o atitudine pozitivă faţă de viaţă, au un sistem imunitar puternic. În plus, dacă totuşi se îmbolnăvesc, oamenii au mereu zâmbetul pe buze şi nu prea iau în serios simptomele bolii.”

Aşa că, dragele mele, împrieteniţi-vă cu umorul, priviţi doar filme sau spectacole de comedie, chiar dacă unele nu prea au nici un haz, sau citiţi-i pe marii autori de umor ai lumii. Pentru că umorul este rar,se scrie foarte greu, nu oricine este în stare să îl facă.

Şi nu uita că frumuseţea vine din interiorul tău.  Ea se construieşte, greu, rar se dobândeşte şi foarte rar se conservă. Am să-ţi mai dau un sfat prietenesc şi sănătos – refuză să întinzi o mână de ajutor unei persoane care nu vrea să fie ajutată. Pentru că rişti să te tragă în groapa ei cu probleme, din care s-ar putea să nu mai ieşi. Eu ştiu din propria mea experienţă că este aproape imposibil să interacţionezi cu cineva care opune rezistenţă oricărui argument şi nu vrea decât să se menţină în starea lui de nefericire şi tristeţe, văitându-se în permanenţă şi aşteptînd ca să fie compătimit şi consolat.  Drept urmare, fii fată deşteaptă şi menajează-te,  ocolește-l şi mergi mai departe.

Nu încerca să iei toată durerea lumii pe umerii tăi. Nici Isus n-a reușit asta.

Doar râsul, doar umorul te poate salva de boli grave şi chiar incurabile. Sunt prea  multe cazuri de vindecări, aşa- zis miraculoase. Eu nu spun că aceşti bolnavi doar s-au tăvălit  de râs şi au şi scăpat de boală. Desigur că e imposibil acest  lucru. Râsul ajută organismul uman în procesul dificil al vindecării. Dacă unei persoane, aflate în suferinţă, îi pui filme  horror, îl dai să asculte muzică tristă, ca  de înmormântare, şi îl mai laşi şi în grija a două bocitoare,  pe post de asistente sociale sau medicale, oare cam ce crezi că va urma foarte repede? Eu cred că un popă şi un cortegiu funerar.  Deci ai de ales. Alege să fii veselă şi vei fi întotdeauna şi frumoasă.Iar cine nu mă crede, este invitata mea să mă contrazică.

  Zâmbește ! Uimește-i pe toți cu fericirea ta !

                                                        – VA URMA –

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s