TIROIDA ȘI SLĂBIREA

UN ARTICOL DE :

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste

În stânga avem o femeie dolofană, dar tristă. În dreapta este aceeași femeie, dar veselă și superbă.

Iată ce ne spune ANA ZAFIU, medic de familie :

M-am întâlnit zilele trecute cu o cunoștiință ce nu o mai văzusem de 8 ani. Pe atunci era grasă, și acum siluetă și arăta plină de viață. Am întrebat-o ce a făcut să slăbească atât de mult. Mi-a povestit că 6 săptămâni a mâncat doar varză crudă și a consumat doar lichide obișnuite , ca altă dată: apă, ceai dar fără sucuri îndulcite. Spunea că atunci când îi era foame, mânca salată de varză până se sătura și nimic altceva. Astfel a slăbit mult, dar a rămas vioaie, plină de sănătate. Dar voința e foarte importantă pentru slăbire.

Din expierența mea o slăbire drastică nu este recomandată, dar nici interzisă. Slăbirea drastică și rapidă se poate face doar în anumite condiții, cum ar fi o greutate corporală mai mare cu peste 50% și o sănătate relativ bună. La slăbirea rapidă pielea se va fleșcăi și aspectul estetic, mai ales la femei, va avea de suferit. Evident că, în timp, pielea, întinsă de kilogramele în plus, își va reveni.

Privitor la tiroidă, e clar că greutatea excedentară a corpului nu face bine. Asta pentru că LDL-ul, componenta rea a colesterolului, care la obezi are o valoare foarte mare, se va depune pe pereții vaselor de sânge ce alimentează tiroida. Rezultatul este o sub-alimentare cu substanțe nutritive a tiroidei. Și așa tiroida va produce tot mai puțini hormoni, și de proastă calitate, ajungându-se la hipotiroidie, în cel mai fericit caz.

De aceea trebuie să ne păstrăm o greutate rezonabilă. Greutatea rezonabilă pentru o femeie cu înălțimea de 165 centimeri ar trebui să fie între 55 și 65 de kilograme. Iar pentru un bărbat de 180 centimetri între 80 și 90 de kilograme.

Deci, dacă vrei să ai o tiroidă sănătoasă și o viață fericită, trebuie să ai puțină voință și să-ți menții greutatea corporală între limite rezonabile.

Ca să afli cum se vindecă tiroida, citește, pe acest blog, lucrarea TIROIDA SE VINDECĂ NATURIST de dr. Alexandru Buruiana Aprodu-dr. în științe naturiste.

Pentru orice întrebare, problemă sau lămurire, mă găsești pe blog și pe e-mail – alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

ÎȚI DORESC MULTĂ SĂNĂTATE !

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s