TIROIDA ȘI DETERGENTUL

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste

AMBALAJUL VINDE MARFA

Frumos colorate și plăcut mirositoare, pungile, cutiile și sticlele cu detergenți de rufe ne iau ochii și mințile. Reclamele TV ne promit o viață de vis dacă, și numai dacă, ne spălăm hainele cu detergentul recomandat. Totul este garantat de o gospodină sexy, pe lângă care se învârt câteva alte gospodine mirate și la fel de sexy. Iar dacă mai apar și câțiva copii și tătici plini de noroi, veniți de la fotbal, succesul reclamei este deplin.

Reclama e sufletul comerțului, zice o vorbă dragă agențiilor de publicitate. Și mie îmi plac reclamele frumoase și inteligente. Cu o condiție : să nu încerce să îmi vândă produse proaste, scumpe și DĂUNĂTOARE SĂNĂTĂȚII.

CE CONȚIN DETERGENȚII ?

În compoziția detergenților intră, obligatoriu, o substanță activă(cea care spală efectiv) numită SURFACTANT. Acest surfactant este o substanță foarte toxică, la detergenții foarte ieftini sau la cei scumpi dar falsificați, și mai puțin toxică la detergenții de lux. Surfactanții se produc din PETROL și nu sunt bio-degradabili. Dar ce bine spală !

CE FAC SURFACTANȚII ?

Pe lângă nobila sarcină de a spăla rufele murdare ale familiei, surfactanții mai fac și altceva :

  1. Eliberează FORMALDEHIDĂ, un CANCERIGEN DEVASTATOR
  2. Provoacă iritarea PIELII și reduc funcțiile FICATULUI
  3. Reduc capacitatea PLĂMÂNILOR
  4. Atacă și distrug TIROIDA

Cum fac surfactanții toate aceste rele ? SIMPLU : niciodată rufele nu pot fi clătite perfect. Iar pe rufele uscate rămân mici cantități de surfactanți. Și atunci când purtăm aceste obiecte de îmbrăcăminte, în special cele mai intime(chiloți, maieuri, cămăși, bluze, etc.), chimicalele, dizolvate de transpirație, pătrund în piele și apoi în sânge.

CE MAI CONȚIN DETERGENȚII ?

În unii detergenți, pe care i-am studiat personal, am găsit două substanțe la fel de rele ca surfactanții :

  1. Agentul de spumare LAS, cel ce face acea spumă densă și frumoasă. Dar el mai produce și : bolile PARKINSON și ALZHEIMER, căderea PĂRULUI, scăderea FERTILITĂȚII MASCULINE și CANCERUL de SÂN.
  2. BUTHYPHENYL METHYLPROPIONAL, o chimicală inclusă în Directiva UNIUNII EUROPENE nr.1223/2009(Anexa 3), ca SUBSTANȚĂ ALERGENĂ, ce provoacă boli AUTO-IMUNE, alergii, otrăvește organele interne și atacă puternic glandele endocrine, în special TIROIDA.

TIROIDA POATE FI DISTRUSĂ

Din cercetările mele rezultă că organul afectat cel mai DES și mai GRAV, de către detergenții de rufe, este GLANDA TIROIDĂ. Dar și mai grav este că tiroidele cele mai atacate sunt cele feminine. Asta se întâmplă și pentru că femeile se ocupă de spălarea și manipularea rufelor casnice spălate, dar și pentru că ele lucrează în spălătoriile publice. Din experiența mea, de peste 30 de ani, pot spune că cele mai frecvente boli provocate de unii componenți ai detergenților sunt HIPERTIROIDIA și TIROIDITA HASHIMOTO.

TIROIDA este super-glanda organismului nostru. De ea depinde starea noastră de bine sau de rău. Dacă vom avea grijă de ea viața noastră va fi și bună și frumoasă. Dacă nu…

Dar cel mai rău este faptul că TIROIDA este *piesa* cel mai greu de *reparat* dintre toate componentele corpului nostru. Iar aici mă refer doar la VINDECAREA NATURISTĂ a tiroidei, pentru că e singura care are rezultate pozitive în peste 90% dintre cazuri.

CE ESTE DE FĂCUT ?

Soluția cea mai simplă este să ne păzim de detergenți. Asta pentru că și cel mai corect producător folosește tot felul de chimicale nocive, sau de proastă calitate, și *uită* să le mai scrie pe pachet. Despre detergenții suspect de ieftini nici nu are rost să mai discutăm – ei conțin cei mai agresivi SURFACTANȚI, răi și pentru sănătatea noastră și pentru cea a mediului înconjurător, pentru că NU SUNT BIO-DEGRADABILI.

Bine, bine, ne păzim de detergenți, dar ce facem cu rufele murdare ?

Fulgii de săpun există de sute de ani. Pe urmă s-au inventat detergenții.

SIMPLU : folosim la spălare FULGII DE SĂPUN. Trebuie doar să-i cumpărăm de la producători de mare încredere, ca să fie chiar FULGI DE SĂPUN și nu fulgi din cine știe ce chimicale toxice.

Eu folosesc, de câțiva ani, fulgii de săpun, atât pentru micile spălări manuale ale rufelor, cât și la mașina de spălat rufe. Iar eu și familia mea ne simțim mult mai bine. Și nici nu avem probleme cu TIROIDA. Ceea ce vă doresc și vouă !

 

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

Adresa mea de e-mail este alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la TIROIDA ȘI DETERGENTUL

  1. Marius zice:

    Bună ziua,
    De unde cumpăraţi fulgii de săpun?
    Doresc să renunţ de ceva timp la detergenţi şi aş vrea să cumpăr ceva recomandat.

    Apreciază

  2. ioana ioana zice:

    Fulgii de sapun pot fi folositi in masina automata de spalat rufe?Unde se pun? Multumesc.

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună ziua.
      Se pun 2-3 linguri de fulgi în 200 ml apă fierbinte, se lasă 4-5 ore să se înmoaie, apoi se pun în mașina de spălat exact unde se pune detergentul.

      Apreciază

  3. Noid Here zice:

    cineva mi-a atras atenția că am alergie la FORMALDEHIDĂ. m-am convins când am început să tușesc pe lângă un stand de săpunuri de casă

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună seara.
      Procesul de saponificare, respectiv reacția dintre un ulei vegetal și hidroxidul de sodiu(NaOH) are ca rezultate săpun și glicerină. Probabil te-ai plimbat pe lângă o uzină chimică, unde se produce formaldehidă.

      Apreciază

  4. Ambra zice:

    Aici detergent organic, certificat
    Check out my product! https://www.abundenta.org/product-page/detergentul-sophie

    Apreciază

Lasă un comentariu