L2. Leacuri de la Bunica – HIPOTIROIDIA

SINGURELE LEACURI DIN ROMÂNIA PREPARATE DOAR PENTRU TINE

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

Bunica Mița, zisă DOFTOROAIA, a trăit 107 ani. A vindecat peste 200.000 de oameni.

Acest LEAC este parte integrantă din Programul de vindecare naturistă a tiroidei, numit IUBESC TIROIDA / THYROID LOVE.

Sub denumirea de LEAC am adunat, de fapt, sinteza Programului IUBESC TIROIDA / THYROID LOVE, respectiv :

1.CURA PERSONALIZATĂ, cu pulberi din plante medicinale

2.DIETA/ALIMENTAȚIA recomandată pentru boala respectivă a tiroidei

3.COMBATEREA STRESULUI, pentru a da tiroidei liniștea necesară vindecării

PRECIZĂRI

Pentru a nu lăsa loc de interpretări răutăcioase, sau hazoase, simt nevoia să fac anumite precizări:

  1. Aceste LEACURI pentru tiroidă(6 la număr) reprezintă experiența de peste 80 de ani a bunicii mele, Mița. Dar și modesta mea experiență, de peste 30 de ani.
  2. Bunica Mița vindeca bolile tiroidei în funcție de simptomele lor, și nu după denumirea lor medicală.
  3. Clasificarea LEACURILOR, după boala ce o vindecă, îmi aparține.
  4. Evident că unele recomandări(alimentare, exerciții yoga, diminuarea stresului, etc.), adaptarea unor termeni la limbajul actual și compactarea leacurilor, pentru a fi accesibile omului modern, aflat în criză de timp, sunt tot opera mea.
  5. Chiar simpla apă de izvor, pe care o folosea bunica, a trebuit s-o transform în APA PLATĂ cu PH peste 8, pentru că puțini oameni mai au acces la izvoare curate.
  6. Am respectat, cu sfințenie, FORMULELE LEACURILOR, PRINCIPIILE ACTIVE  și STAREA NATURALĂ, NEPRELUCRATĂ TERMIC sau CHIMIC a PLANTELOR MEDICINALE folosite.
  7. Pentru LEACURI folosesc doar PLANTE MEDICINALE BIO/ECO și, pe cât posibil, din FLORA SPONTANĂ.

1.HIPOTIROIDIA

Sub-producția de hormoni a tiroidei are, de obicei, ca efect vizibil OBEZITATEA.

Pentru a nu repeta unele informații, te rog să citești articolele : E. TIROIDA SE VINDECĂ – Cele 6 Boli ale Tiroidei(paragraf 2-HIPOTIROIDIA) și G. TIROIDA SE VINDECĂ – HIPOTIROIDIA.

2. EFECTELE LEACULUI

  • CREȘTE producția de hormoni tiroidieni
  • ÎMBUNĂTĂȚEȘTE calitatea hormonilor tiroidieni
  • REDUCE intensitatea simptomelor bolii, până la dispariția lor
  • SUPRIMĂ, în timp, necesitatea medicației cu hormoni sintetici
  • NORMALIZEAZĂ greutatea corporală
  • REDUCE volumul tiroidei
  • NORMALIZEAZĂ cantitatea și calitatea hormonilor paratiroidieni
  • PROTEJEAZĂ contra cancerului de tiroidă

3. CUM SE CONSUMĂ LEACUL

ATENȚIE: Înainte de a face cura de vindecare propriu-zisă  faci o cură cu Leacuri de la Bunica-7-CURĂȚAREA INTESTINULUI sau una cu Leacuri de la Bunica-6-OBEZITATEA, în funcție de RECOMANDAREA MEA. În acest fel, organismul tău va răspunde mai bine la cura de vindecare. Dacă nu faci cura preliminară, rezultatele curei de vindecare vor fi MODESTE sau NULE.

Leacul se ia de trei ori pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Se consumă o linguriță de leac, rasă, cu 350 ml de apă plată, cu PH-ul de minim 8(verifici pe ambalajul sticlei). MARE ATENȚIE : Leacul se consumă așa cum este, nu se fierbe, nu se congelează, nu se presară pe mâncare, etc. Apa va fi la temperatura corpului(36-38 grade Celsius).

UN SFAT PRIETENESC ȘI UTIL : Dacă poți și nu te deranjează gustul leacului, înmoaie-l cu salivă și plimbă-l prin gură 5 minute. Apoi bea apa. Procedând așa, leacul este cu peste 30% mai eficient.

4. CÂT DUREAZĂ CURA

Cura are o durată de 5 până la 9 luni. În funcție de stadiul bolii și parametrii fizici ai bolnavului EU RECOMAND cât durează cura. Pentru asta vei completa FIȘA PERSONALĂ de la punctul 7. LEACUL ESTE PERSONALIZAT. Există și cazuri, mai rare, în care tiroida este foarte bolnavă și necesită prelungirea curei de vindecare, peste termenul maxim de 9 luni.

După stabilizarea tiroidei vei urma doar o ușoară CURĂ DE ÎNTREȚINERE, cu același leac, luat doar o dată pe zi, înaintea mesei de prânz. Cura de întreținere se ține toată viața. Dacă analizele sunt foarte bune, poți renunța, definitiv sau doar o perioadă, la cura de întreținere.

Pentru eliminarea mai rapidă a STRESULUI, un factor extrem de nociv pentru tiroidă, recomand o cură anuală cu Leacuri de la Bunica-LEACUL FERICIRII.

Pentru cei cu probleme de frigiditate, impotență sau infertilitate, recomand o cură, sau chiar două, pe an, cu Leacuri de la Bunica-LEACUL IUBIRII.

5. COMPOZIȚIA LEACULUI

Leacul este un amestec de pulberi din : plante medicinale(între 11 și 33, vezi punctul 7), fructe de pădure, fructe domestice și fibre vegetale. Toate componentele sunt BIO/ECO.

6. UNDE GĂSEȘTI LEACUL

Leacul se găsește la rubrica LEACURI DE LA BUNICA a prezentului blog aici

7. LEACUL ESTE PERSONALIZAT

Pentru fiecare solicitant leacul are o COMPOZIȚIE UNICĂ, în funcție de stadiul bolii, parametrii fizici și psihici. De aceea, la solicitarea leacului, trebuie să completezi cu mare atenție FIȘA PERSONALĂ de aici

ATENȚIE : Completezi FIȘA PERSONALĂ cu sinceritate totală. Îmi răspunzi la orice întrebare suplimentară, dacă este cazul. Toată corespondența este PRIVATĂ și se poartă pe mail-ul și telefonul menționate aici

8. REGIM ALIMENTAR/DIETA

Îți recomand să eviți, cât poți, următoarele :

  • Lactate, carne, ouă și orice produse derivate
  • Zahăr alb/brun, produse de panificație/patiserie cu GLUTEN, ulei rafinat, margarină
  • Băuturi acide(alcool, carbogazoase, cafea, cacao, ceai negru și verde, etc.)
  • Prăjeli
  • Condimente agresive(ardei iute, piper, hrean, muștar, ceapă, usturoi, etc.)

INTERZIC TOTAL SAREA IODATĂ și TOATE preparatele ce o conțin.

Nerespectarea acestor recomandări poate duce la REVENIREA BOLII.

Poți consuma:

  • Multe fructe și legume crude, în salate, sucuri, smoothie, etc.
  • Fructe uscate, semințe, nuci și cereale fără GLUTEN
  • Apă plată(PH minim 8), sucuri naturale stoarse pe loc, infuzii la rece(38-40 grade Celsius) din plante medicinale blânde: tei, mușețel, mentă, izmă, păducel, pătlagină
  • Mâncare gătită la abur/fiartă/la cuptor, de maxim 2 ori pe zi

Corpului nostru îi place MONOTONIA. Deci mănâncă aceeași mâncare, care îți place mult, până se plictisește și corpul tău de ea. Ai și grijă să mănânci la ORE FIXE.

SFATURI UTILE : a-În timpul mesei și cel puțin o oră după ea NU BEA APĂ sau orice alt lichid. b-Corpului nostru îi place MONOTONIA ALIMENTARĂ. De aceea mănâncă numai la ORE FIXE și de multe ori ACELAȘI FEL de MÂNCARE, care îți place foarte mult, până simți că organismul nu-l mai vrea. Dacă mănânci doar ce îți place ai să TE VINDECI MAI REPEDE. c-Suplinește monotonia alimentară cu multe smoothie cu verdețuri-pătrunjel, mentă, busuioc, etc.

UN MIC SFAT : Ca să poți MÂNCA SĂNĂTOS și GUSTOS cumpără și citește cărțile de bucate scrise de ELENA PRIDIE.

9. SCAUNUL

Îți recomand DOUĂ SCAUNE PE ZI, dar și unul este bine. Dacă nu ai scaun, măcar o dată pe zi, iei o linguriță cu ulei de ricin DIMINEAȚA, pe stomacul gol, cu 400 ml de apă plată(PH minim 8), la temperatura corpului. Dacă în 2 ore nu ai scaun, mai iei o linguriță cu ulei de ricin, cu 250 ml de apă plată. E bine să faci această regularizare a scaunului sâmbăta și duminica, când ești acasă și nu pleci pe undeva. Îți INTERZIC orice alt fel de purgativ sau laxativ. Dacă ai mai mult de 2 scaune pe zi, iei, înainte de fiecare masă, o linguriță cu pulbere de IZMĂ SĂLBATICĂ BIO/ECO, ca să te strângă la intestin. Nu folosești MENTĂ, pentru că te poți constipa îngrozitor.

ULEIUL DE RICIN ESTE O SOLUȚIE DE URGENȚĂ. Pentru normalizarea traficului intestinal iată solutiile :

Constipația

CONSTIPAȚIA agravează toate bolile, deci și cele ale tiroidei. Iată, numai în poza asta, FISURILE ANALE și HEMOROIZII, care te vor stresa cumplit și vor întârzia vindecarea tiroidei.

Dacă suferi de constipație, de mult timp, îți recomand o cură cu Leacuri de la Bunica – CONSTIPAȚIA. E bine să faci această cură înainte de cura pentru tiroidă.

Colonul iritabil

COLONUL IRITABIL inflamează întregul organism. Și, la fel ca și constipația, întârzie vindecarea tiroidei.

Dacă suferi de colon iritabil îți recomand o cură cu Leacuri de la Bunica – COLON IRITABIL. E bine să faci această cură înainte de cura pentru tiroidă.

10. REACȚII ADVERSE

Leacul este INTEGRAL NATURAL, nu conține PRODUSE de SINTEZĂ CHIMICĂ și NU ARE REACȚII ADVERSE. În perioada curei de vindecare nu folosi, pe cât posibil, medicamente. Medicamentele scad efectele vindecătoare ale plantelor medicinale și pot prelungi, foarte mult, cura.

11. MIȘCAREA FIZICĂ

Oricât ai fi de obosit, mergi zilnic, în pas vioi, măcar o jumătate de oră. Ar fi bine să faci acest lucru într-o zonă mai puțin poluată, cum ar fi un parc. Sau, dacă te duci la cumpărături, la supermarket, împinge coșul cât mai vioi. Sâmbăta, duminica și în concediu fă această plimbare prin soare(la ore potrivite, ca să nu faci insolație sau cancer de piele). Astfel în pielea ta se va produce vitamina D, bună pentru oasele tale, dar și pentru tiroida ta. Dacă mai practici și alte tipuri de mișcare sau sporturi, vei fi mult mai sănătos și tiroida ta se va vindeca mai repede. Te întrebi de ce vreau eu să te chinui cu toată mișcarea asta ? E simplu – trebuie să pui în mișcare SISTEMUL LIMFATIC, care îți va curăța de TOXINE tiroida. Și dacă n-ai să faci mișcare o zi sau două, din diverse motive, n-ai să pățești nimic. Totul este să reiei mișcarea și să nu faci pauze prea dese.

Uite ce complex este SISTEMUL LIMFATIC. Și el nu are o INIMĂ care să-l pună în mișcare, iar BUNA LUI FUNCȚIONARE depinde doar de câtă MIȘCARE FIZICĂ faci tu.

12. EXERCIȚIUL YOGA RECOMANDAT

Pentru hipotiroidie îți recomand postura/ASANA numită RĂSTURNATA. Ar fi bine să execuți această asană zilnic.

Pentru doar câteva minute pe zi, corpul tău va deveni mult mai sănătos.

Ca să poți practica această ASANĂ, vei citi articolul YOGA PENTRU TIROIDĂ, CREIER ȘI ORGANELE SEXUALE, de pe prezentul blog, adică danielaburuiana.com – la rubrica TIROIDA SE VINDECĂ.

13. COMBATEREA STRESULUI

Îți INTERZIC CATEGORIC vizionarea programelor TV/filmelor cu violență sau de groază. Tot INTERZISE sunt cărțile și jocurile de calculator de acest gen. Nu te mai uita nici la meciuri violente, de box, lupte sau chiar fotbal, pentru că ai să te enervezi degeaba-majoritatea lor sunt aranjate. Permit să vizionezi canale TV liniștite(gen ANIMAL PLANET, HISTORY, TRAVEL, etc), programe de comedie sau divertisment, filme liniștite și orice altceva care simți că nu te enervează. Îți RECOMAND comediile, cărțile umoristice și stand up comedy. Am să-ți mai spun doar  că un film bun de GROAZĂ îți DEREGLEAZĂ TIROIDA pentru următoarele 12 ORE. Și nu cred că vrei așa ceva. Chiar filmele de dragoste triste îți supără tiroida, așa că evită-le.

Este mult mai sănătos să te uiți la aventurile lui Mr. BEAN decât la un film de groază.

MUZICA, ca și RÂSUL, este mai tare ca orice medicament. Îți recomand niște muzici mai liniștite, cum ar fi blues, jazz și soul. Iar dacă vrei să te înviorezi  ceva country sau, și mai bine un rock and roll, cu preferații mei, Elvis Presley și Jerry Lee Lewis. Dar nu e nevoie să asculți doar ce-mi place mie. Poți asculta tango, vals, rumba sau bolero, totul este să-ți placă și să te relaxezi. Un om relaxat e un om sănătos.

Ai putea să te distrezi cu tot felul de jocuri, de calculator sau de societate, totul este ca ele să nu-ți creeze emoții negative. Și, în general, fă tot ce-ți place și care te face fericit. Așa, sigur vei alunga stresul. ȚINE MINTE – O TIROIDĂ STRESATĂ POATE ÎMBOLNĂVI TOT CORPUL.

14. ALTE RECOMANDĂRI

  • Pentru persoanele mai sensibile, care pot avea stări depresive, recomand o cură anuală cu Leacuri de la Bunica-DEPRESIA. În cazuri mai grave cura se repetă de câte ori este nevoie.

Depresia agravează bolile tiroidei. De aceea trebuie să faci tot posibilul să scapi de ea.

  • Leacul se ține în borcan ETANȘ de STICLĂ, altfel componentele volatile se pierd în aer și eficiența lui scade. De asemenea, leacul, fiind un produs din pulberi uscate, are tendința de a absorbi umiditatea din aer, ceea ce duce la pierderea calităților vindecătoare.
  • Tiroida este FOARTE SENSIBILĂ la FRIG. De aceea, primăvara, toamna și iarna poartă fular la gât sau o bluză cu guler înalt(maletă).
  • Evită pasta de dinți cu FLUOR. Ea îți poate produce CANCER(nu neaparat de tiroidă) sau boala ALZHEIMER.
  • Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

15. ATENȚIONARE

Nerespectarea PROGRAMULUI DE VINDECARE(adică DIETA, COMBATEREA STRESULUI și CONSUMUL LEACULUI) va scădea mult eficiența vindecării și va prelungi timpul acesteia. SE ADMIT unele EXCEPȚII de la PROGRAM(zile festive, călătorii, ședințe, etc.), dar NU FOARTE DESE. Și să nu-ți faci un obicei din aceste excepții. În timpul acestor excepții îți recomand SĂ CONSUMI LEACUL.

O MARE RUGĂMINTE  Dacă ai citit până aici înseamnă că te preocupă, foarte mult, să-ți vindeci tiroida. Dacă, totuși, din diverse motive, crezi că n-ai să poți urma TOATE SFATURILE MELE , te rog  să cauți vindecarea în altă parte. Așa va fi mai bine –  și pentru tine și pentru mine.

Pentru orice întrebare, problemă sau lămurire, mă găsești pe blog și pe e-mail – alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la L2. Leacuri de la Bunica – HIPOTIROIDIA

  1. Botoc Liana zice:

    Foarte interesant.Imi trimiteti dvs formularul in mail?

    Apreciază

Lasă un comentariu