E. TIROIDA SE VINDECĂ – Cele 6 Boli ale Tiroidei

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

O tiroidă sănătoasă înseamnă o VIAȚĂ LUNGĂ și FERICITĂ.

Acest capitol este parte integrantă din Programul de vindecare naturistă a tiroidei, numit IUBESC TIROIDA / THYROID LOVE.

CELE 6 BOLI ALE TIROIDEI

Experiența mea, de peste 30 de ani, spune că există doar 6(șase) boli ale tiroidei. Pentru cei ce ar vrea să mă contrazică, am să precizez: această clasificare am făcut-o doar din punctul de vedere al modalităților de vindecare naturistă. Iată, DUPĂ PĂREREA MEA, care sunt bolile tiroidei:

 1. HIPERTIROIDIA
 2. HIPOTIROIDIA
 3. BOALA BASEDOW-GRAVES
 4. TIROIDITA HASHIMOTO
 5. CANCERUL DE TIROIDĂ
 6. TIROIDA LIPSĂ

Hai să vedem, foarte sumar, cum este fiecare boală a tiroidei :

1. HIPERTIROIDIA este o boală în care tiroida, sub acțiunea unor factori, interni sau externi, produce prea mulți hormoni tiroidieni. Această supra-producție de hormoni dezechilibrează organismul uman, prin accelerarea metabolismului său.

Supra-producția de hormoni a tiroidei se realizează prin MĂRIREA volumului acestei glande.

2. HIPOTIROIDIA este o boală provocată de sub-producția de hormoni tiroidieni. Lipsa unei cantități suficiente de hormoni tiroidieni face ca metabolismul organismului să devină lent. Acest tip de metabolism este specific oamenilor foarte bătrâni. De aceea bolnavii de hipotiroidie ajung să arate cu 5 până la 20 de ani mai bătrâni, față de vârsta reală.

Sub-producția de hormoni a tiroidei are, de obicei, ca efect vizibil OBEZITATEA.

3. BOALA BASEDOW-GRAVES este o boală auto-imună, o formă mai gravă de hipertiroidie. De obicei boala B.G. precede tiroidita Hashimoto sau alternează cu ea. Prezintă un simptom mai deosebit, adică o ex-oftalmie(ieșirea ochilor din orbite) exagerată.

Boala Basedow-Graves se depistează mai ușor, datorită EX-OFTALMIEI. 50% dintre bolnavii de B.G. au acest simptom.

4. TIROIDITA HASHIMOTO este o boală auto-imună, un caz aparte a hipotiroidiei. În timp, fără o acțiune naturistă asupra tiroidei, sistemul imunitar va distruge TOTAL glanda. Unele statistici spun că 9 din 10 bolnavi de hipotiroidie suferă de tiroidită Hashimoto. Ceea ce înseamnă că un număr foarte mare de oameni VOR RĂMÂNE FĂRĂ TIROIDĂ, mai devreme sau mai târziu.

În cazul tiroiditei Hashimoto tiroida se inflamează foarte tare. Așa poate apare o GUȘĂ foarte inestetică.

5. CANCERUL DE TIROIDĂ este forma cea mai gravă a bolilor tiroidei. De obicei, tratamentul cu iod radioactiv sau extirparea tiroidei nu dau rezultate grozave, iar cancerul tinde să apară în alte porțiuni ale corpului. Eu NU RECOMAND extirparea tiroidei în nici un caz, oricât de grav ar părea. Dar asta trebuie să fie hotărârea bolnavului.

Chiar și cancerul de tiroidă se poate vindeca naturist. Dar asta trebuie să fie alegerea fiecăruia. Și, mai important, alegerea trebuie să se facă numai după cântărirea TUTUROR OPȚIUNILOR.

6. TIROIDA LIPSĂ este singurul caz în care tiroida nu mai poate fi vindecată, pentru că ea NU MAI EXISTĂ, fiind extirpată. Aici nu putem decât să îmbunătățim calitatea vieții suferindului, eliminând efectele secundare ale medicamentelor, pe care va trebui să le ia toată viața.

În urma extirpării tiroidei, împreună cu glandele paratiroide, situația glandei HIPOFIZE devine critică, pentru că riscă să se calcifieze. Acest lucru poate fi evitat tot cu o abordare naturistă.

UN SFAT DIN SUFLET : Nu renunța NICIODATĂ la tiroida ta. Ea se poate vindeca naturist, oricât ar fi de bolnavă.

LEACURI DE LA BUNICA

Tiroida se poate vindeca urmând PROGRAMUL MEU, numit IUBESC TIROIDA/THYROID LOVE. O parte esențială a acestui program, cu o pondere de peste 60%, o reprezintă Leacurile de la Bunica.

Leacurile pentru tiroidă respectă experiența, de peste 80 de ani, a bunicii mele, Mița, zisă DOFTOROAIA.

Leacuri de la Bunica pentru BOLILE TIROIDEI găsești aici

Pentru orice întrebare, problemă sau lămurire, mă găsești pe blog și pe e-mail – alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la E. TIROIDA SE VINDECĂ – Cele 6 Boli ale Tiroidei

 1. Pop Crina zice:

  Cum putem vindeca o tiroida plina de chisturi, majoritatea mici doar unul de cca. 5-6 mm?

  Apreciază

 2. Dana zice:

  Am un diagnostic de hipotiroidism de gradul 2 si tiroidita cronica. Rezultatele analizelor efectuate chiar in aceasta saptamana sunt- TSH 5.09, ATPO 115.5 UI / ml. Ce imi recomandati pentru vindecare ? Multumesc.

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună seara Dana. Îmi trebuie parametrii tăi fizici(vârstă, înălțime, greutate) și starea psihică(așa cum o apreciezi tu).

   Apreciază

   • Dana zice:

    42 ani, 1,70 m, 77,1 kg (in sept 2016) – respectiv 76,3 kg in aprilie 2016. Starea psihica foarte buna.

    Apreciază

   • danielaaprodu zice:

    Bună ziua Dana. Fiecare cură de vindecare a tiroidei începe, în programul meu IUBESC TIROIDA/THYROID LOVE, cu o detoxifiere. Pentru că ai niște kilograme care nu-ți trebuie îți recomand o cură cu Leacuri de la Bunica 6-OBEZITATEA. După asta vom trece la tiroidă sau vom repeta cura. Să nu te aștepți la rezultate spectaculoase și imediate. Vindecarea naturistă este lentă, sigură și fără efecte adverse. Rămâne să te hotărăști.

    Apreciază

 3. Radulescu Elea zice:

  Am o tiroida autoimună si doresc sa iau legatura cu dumnevoastră

  Apreciază

 4. Popovici Simona zice:

  Buna !
  Am fost diagnosticata cu hipertiroidism. Valorile analizelor : FT4 : 45,40 ng/dl și Ac. anti-receptor TSH-TrAb : 36_40 Ul/L .
  Urmez tratamentul cu Tiamazole 20mg de 2 ori pe zi și Metoprolol 25 mg de 2 ori pe zi. De când iau tratamentul am început să mă simt rău, am stări de moleseala, ma simt obosită tot timpul. Medicul endocrinolog a zis că e ceva normal, dar am hotărât să intrerup tratamentul.
  Ce îmi recomandați ?

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună ziua Simona. N-aș vrea să contrazic diagnosticul medical, dar, după părerea mea, e vorba de boala Basedow-Graves, care este, totuși, o formă de hipertiroidie. Din fericire și boala BG și vitiligo se pot vindeca naturist, printr-o cură simultană. Dacă te hotărăști să te vindeci naturist am nevoie de mai multe informații.

   Apreciază

 5. Lola zice:

  Exista vreun remediu ptr tiroidita autoimuna/Hashimoto? Multumesc.

  Apreciază

 6. Acsinte Violeta zice:

  Buna ziua Am Tiroidita autoimună vitiligo si urticarie cronica la alimente acum e mai bine cu urticaria dupa doua cure cu apa sulfuroasa de la Olănești M_ar interesa daca pot vindeca tiroida si vitiligo Naturist Va mulțumesc Am 56 de. ani

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună ziua Violeta. Da, tiroidita autoimună/Hashimoto și vitiligo se pot vindeca naturist, printr-o cură combinată. Dar să nu te aștepți la o vindecare fulgerătoare, pentru că vindecarea naturistă este lentă, sigură și fără efecte adverse. Dacă acest lucru ți se pare plictisitor, ori nu ai răbdare, te rog să cauți alte modalități de vindecare.

   Apreciază

   • Acsinte Violeta zice:

    Multumesc pentru răspuns .Ce ar trebui sa fac?

    Apreciază

   • danielaaprodu zice:

    Bună seara Violeta. Pentru început, îți recomand o cură de detoxifiere a organismului cu Leacuri de la Bunica 7-CURĂȚAREA INTESTINULUI. În funcție de eficiența curei o putem repeta sau trece la vindecarea combinată.

    Apreciază

 7. Corina Ilyes zice:

  Buna seara sufar de hipertiroidie boala basedow din septembrie 2011,fac tratament zilnic cu tyrozol de 10 mg,am 50 de ani o inaltime de 158 cm si 63 kg,in urma tratamentului cu tyrozol m-am ingrasat de la 57 kg la 63 kg,fac analize de sange tot la 3 luni ultima data am avut TSH 0,01uU/ml si FT4 1,77mg/dl,nu stiu de ce nu se mai vindeca tiroida mea desi iau medicamente zilnic cand imi reduce tyrozolul scade hormonul tiroidian,as vrea sa stiu daca am sanse sa ma vindec cu medicamente sau mai bine sa fac un tratament naturist.Astept raspunsul dvs.

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună seara Corina. Nu știu dacă medicul te-a informat, dar tratamentul cu thyrozol nu duce la vindecarea tiroidei, el fiind un tratament PRE-OPERATOR sau unul anterior terapiei cu IOD RADIOACTIV. Iar în ambele cazuri riști să rămâi fără tiroidă. Cum eu nu sunt de acord cu pierderea tiroidei, îți recomand să-ți vindeci tiroida prin proceduri naturiste.

   Apreciază

 8. otelea aurora zice:

  BUNA ZIUA,AM TERMINAT PE 22 SEPTEMBRIE CURA DE CURATARE A INTESTINELOR,AM TIROIDITA HASHIMOTO CU HIPOTIROIDIE,CE TREBUIE SA FAC PE MAI DEPARTE? MULTUMESC

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună seara Aurora. Așa cum am promis public pe acest blog rezumatul cărții TIROIDA SE VINDECĂ. Pentru că este o presiune enormă, din partea suferinzilor de tiroidă, săptămâna viitoare voi publica LEACURILE pentru cele 6 boli ale tiroidei. Până atunci te rog să urmezi, în continuare, dieta recomandată pentru Leacul 7.

   Apreciază

 9. Oprescu Mariana zice:

  Si pe mine m ar interesa un tratament naturist am boala basedow acumm o lună TSH 3,67 dar nu stiu ce va fi mai departe anticorpii tiroidieni 186 sint mari dar nu stiu cum sa i scad va rog as dori un răspuns

  Apreciază

  • danielaaprodu zice:

   Bună seara.
   Te rog să citești, cât se poate de atent, capitolele TIROIDA SE VINDECĂ-BOALA BASEDOW-GRAVES și L3.Leacuri de la Bunica-BOALA BASEDOW-GRAVES, din rubrica TIROIDA SE VINDECĂ a prezentului blog. După asta putem continua dialogul. Sau nu.
   Dr. ABA

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s