YOGA PENTRU TIROIDĂ, CREIER ȘI ORGANELE SEXUALE

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

SĂ FACEM SAU SĂ NU FACEM YOGA ?

De multă vreme YOGA e luată în derâdere de majoritatea doctorilor. De ce ? Pentru că multor bolnavi, dar și multor doctori, le este cam lene să facă niște exerciții fizice simple. Deși aceste exerciții nu necesită mari eforturi și nici prea mult timp. Dar, când poți lua pastile pentru orice boală, de ce să te mai obosești să te plimbi prin parc sau să faci yoga ? Din păcate, foarte mulți cetățeni uită(sau nu știu) că TOATE medicamentele au efecte adverse DEVASTATOARE asupra sănătății lor. Dacă ții la sănătatea ta iată un exercițiu(ASANĂ sau POSTURĂ) extrem de simplu, dar și extrem de folositor. Această asană se numește RĂSTURNATA sau Viparita Karani.

Pentru doar câteva minute pe zi, corpul tău va deveni mult mai sănătos.

EFECTELE EXERCIȚIULUI/ASANEI RĂSTURNATA

  • REGENEREAZĂ și FORTIFICĂ : TIROIDA, CREIERUL și ORGANELE SEXUALE(masculine și feminine)
  • ÎNTÂRZIE îmbătrânirea
  • STOPEAZĂ adâncirea ridurilor feței
  • PROTEJEAZĂ creierul de AVC(atac vascular cerebral)
  • DEBLOCHEAZĂ sistemul limfatic
  • ATENUEAZĂ depresia
  • MICȘOREAZĂ varicele
  • SCADE presiunea intraoculară la persoanele cu GLAUCOM

CUM SE EXECUTĂ ASANA RĂSTURNATA

Se începe cu o durată de un minut, o dată pe zi. Apoi, la fiecare 7 zile, se prelungește durata cu 1 minut, până la maxim 15 minute. Fiecare, în funcție de starea fizică sau timp, se poate fixa la o durată a asanei, măcar o dată pe zi. Cine vrea să aibă rezultate mai bune(și mai rapide) face asana de 2-3 ori pe zi, la o durată de 15 minute de fiecare dată. Eu îți recomand să înveți și respirația yoga, pe care s-o execuți simultan cu asana. Asta îți va aduce un plus de 20-25% la eficiența asanei. ASANA SE EXECUTĂ LA CEL PUȚIN 2 ORE DUPĂ ORICE MASĂ SAU GUSTARE.

Persoanele mai în vârstă, cele supra-ponderale sau cu afecțiuni ale coloanei vertebrale vor executa varianta mai ușoară a asanei, din poza următoare :

Această variantă este mai ușor de executat, dar are o eficiență mai scăzută, cu 15-20%.

CÂT TIMP SE EXECUTĂ ASANA RĂSTURNATA ?

Efectele vizibile și palpabile, ale executării zilnice ale acestei asane, se pot remarca abia după 3-4 luni de zile. Din păcate, leneșii vor renunța rapid și se vor întoarce la pastile. Ești și tu un leneș ? Eu sper că nu ! Revenind, durata practicării acestei asane este TOT RESTUL VIEȚII TALE. Evident că vor fi zile când vei avea probleme sau necazuri. Sau te va lovi o lene copleșitoare. Când ai să-ți revii nu uita : SĂNĂTATEA TA MERITĂ CÂTEVA MINUTE PE ZI.

ATENȚIE : Persoanele cu GLAUCOM(creșterea presiunii intraoculare) nu vor depăși 2 minute durata asanei, cu 2 asane pe zi. Prin acest exercițiu/asană, după circa 6 luni, presiunea intraoculară scade, iar după 1 an chiar se poate normaliza.

NOTĂ : Mulți m-au întrebat dacă numai prin acest exercițiu își pot vindeca anumite boli. Răspunsul meu, sincer, este NU. Vindecarea, de exemplu a TIROIDEI, se face în cadrul unui plan, ce cuprinde o DIETĂ/ALIMENTAȚIE adecvată, acest exercițiu și o CURĂ DE VINDECARE cu pulberi de plante medicinale.

Îți doresc multă sănătate !

Pentru orice întrebare, problemă sau lămurire, mă găsești pe blog și pe e-mail – alexandruburuianaaprodu@yahoo.ro

Vizitează, cât poți de des, pe facebook, Grupul MEDICINA VIE, Grupul PUBLI MEDICINA VIE și pagina mea Alexandru Buruiana Aprodu. Acolo vei găsi multe sfaturi bune pentru sănătatea ta.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la YOGA PENTRU TIROIDĂ, CREIER ȘI ORGANELE SEXUALE

  1. Valeria zice:

    Minunat !!

    Apreciază

  2. trandafir marcela zice:

    Buna, am tiroida hashimoto am 62 de ani 165 inaltime 67 kg obosesc repede am cateodata tahicardie ,am osteoporoza osteoartrita si am dureri articulare .multumesc .

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Dragă Marcela, tiroidita Hashimoto evoluează spre distrugerea totală a tiroidei, de către propriul tău sistem imunitar. Dacă vrei să-ți vindeci tiroida naturist, începi cu o cură de Leacuri de la Bunica 7 CURĂȚAREA INTESTINULUI-Leacuri pentru orășeni. Când termini cura te vei simți mult mai bine și putem continua cu leacuri speciale pentru tiroidă.

      Apreciază

  3. Adriana zice:

    Buna seara
    Am 39 de ani, diagnostic de hashimoto la 33 de ani. Tsh t3 si t4 sunt in regula. Doar anti tpo ul este mai mare. Nu iau euthirox, doar vit d si seleniu si calciu. Stare psihică satisfăcătoare.Am 1.74 si 65 de kg dar am probleme de digestie , si 3 kg in plus pe cate nu reusesc nicicum sa le dau jos; de câteva săptămâni simt un disconfort în zona gâtului și dimineața ma trezesc cu dureri la degetele de la ambele mâini, durere care dispare în câteva minute. Ce ma sfătuiți? Multumesc

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună seara.
      1. La înălțimea ta greutatea e mai mult decât satisfăcătoare, așa că nu-ți mai face probleme. Decât dacă vrei să te faci top model.
      2. Calciul, seleniul și vitamina D, pe care le iei, sunt de origine sintetică(adică sunt produse de sinteză chimică) și nu au efecte benefice, decât în mică măsură. Mai mult, ele obosesc ficatul(pentru a fi eliminate) iar calciul sintetic, împreună cu colesterolul rău(LDL) înfundă vasele de sânge(în special arterele). Asta explică durerile la mâini, dar ele se pot extinde la alte zone ale corpului.
      3. Atacul autoimun asupra tiroidei se va amlifica, odată cu înaintarea în vârstă, până la distrugerea ei completă, de aceea ar trebui să iei unele măsuri. Pentru început consider că este necesară o detoxifiere a organismului cu Leacuri de la Bunica-CURĂȚAREA INTESTINULUI. După aceea te vei simți mult mai bine și vom putea discuta pasul următor, adică vindecarea tiroidei.
      Dr. ABA

      Apreciază

  4. Maria zice:

    Am tiroidita autoimuna Hashimoto! Ft4 Ft3si aTsh suntok doar Atpo e de 10 ori mai mare. Am 41 de ani , 1,70 m inaltime si 75 kg.Nu reusesc sa slabesc . Iau Eutyrox de 50 . Ce ma sfatuiti? Va multumesc . Maria

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună seara.
      După cum știi, în câțiva ani(mai mulți sau mai puțini) tiroidita Hashimoto îți va distruge total glanda tiroidă. Poți urma o cură de vindecare naturistă cu Leacuri de la Bunica-TIROIDITA HASHIMOTO. Dar, înainte de această cură, eu recomand o cură de detoxifiere totală, cu Leacuri de la Bunica-CURĂȚAREA INTESTINULUI, pentru a putea acționa asupra unui organism cu mai puține toxine, deșeuri acumulate în zeci de ani.
      Dr. ABA

      Apreciază

Lasă un comentariu