TIROIDA, OBEZITATEA ȘI FRUNZA DE NUC

Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

O tiroidă sănătoasă înseamnă o VIAȚĂ LUNGĂ și FERICITĂ.

Aflată sub laringe și înconjurând traheea, TIROIDA este glanda care, printre alte funcții, ne reglează și greutatea corpului. Unul dintre hormonii produși de tiroidă – TIROXINA – este cel ce dirijează DISTRUGEREA GRĂSIMILOR LA NIVELUL CELULELOR ORGANISMULUI. În lipsa unui oligo-element foarte important – IODUL – tiroida produce foarte puțină tiroxină. Iar cetățeanul, atât cel cumpătat cât și cel pofticios, se îngrașă fără un motiv vizibil. Pentru a evita OBEZITATEA trebuie să consumăm mult IOD ORGANIC. Mulți vor spune că ei consumă iod, din sarea iodată. TOTAL GREȘIT – iodul din sarea de bucătărie, de orice fel ar fi ea(de mare, de salină sau de Himalaya), este ANORGANIC. Iar organismul nostru ASIMILEAZĂ iod anorganic extrem de puțin, aproape deloc. Sursa cea mai bună de iod organic este FRUNZA DE NUC. Dar această frunză trebuie să respecte câteva condiții minime, altfel poate deveni chiar dăunătoare : 1- provine din pomi nestropiți cu chimicale, 2- pomii cresc în zone nepoluate, 3- este uscată natural, la umbră(și nu la soare sau în cuptor, așa cum sunt uscate aproape toate plantele din comerț). De aceea, pentru că nu avem nici unde și nici timp să facem analize la frunzele de nuc, e bine să ne găsim un furnizor de mare încredere  Pentru tiroida deja bolnavă se pot prepara leacuri specifice fiecărei afecțiuni. Aceste leacuri au, ca unul dintre principalele ingrediente, pulbere ECO/BIO din frunză de nuc. În curând, pe blogul  danielaburuiana.com, voi publica lucrarea TIROIDA SE VINDECĂ de Dr. Alexandru Buruiana Aprodu – dr. în științe naturiste.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

459 de răspunsuri la TIROIDA, OBEZITATEA ȘI FRUNZA DE NUC

  1. Anca Popa zice:

    Buna ziua, Imi doresc sa mai functioneze grupul si sa capat un raspuns.
    In 2012 am primit un diganostic de Hipotiroidie autoimuna Hashimoto desi testele tiroidine erau in zona normala dar TPO la valori de peste 600. Am luat Eutryrox 100 nimic nu s-a schimbat in petse 6 luni de tratament poate doar ca ma ingrasam. Ulterior am schimbat endocrinologul si mi s-a oprit tratamentul urmand sa fiu verificata la fiecare 6 luni.
    Anii au trecut cu probleme pshicie si fara a mai fi testata periodic. A venit menopauza care m-a adus la starea de dureri articulare crunte, lipsa de somn, luarea in greutate peste 15kg si nu ma pot opri.
    Am o stare de nervozitate accentuata si depresie intrucat ma aflu in UK si medicul de familie nu ma trimite la un endocrinolog, pune totul pe seama menopauzei. Ultimele analize arata astfel:
    full blood count in limite normale,
    teste pentru ficat serum alanine XaLJx 30,iu/L la limita superioara
    Teste renale par in limitele ormale, GFR 72mL/min
    Complement 3: 1.33g/L in plaja de valori normale
    Complement 4: 0.28g/L in plaja de valori normale
    TSH 3.19mu/L in plaja de normalitate [0.27-4.2}

    dar a crescut TPO.1000 si ANA este pozitiv 1:640.

    Nu stiu ce se intampla cu mine, va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
    Dimineata nu imi simt mainile si am dureri in toate articulatiile si in muschiul umarului drept de mai bine de un an. Doarme rau cu multe intreruperi sau deloc avand o stare de nervozitate si mancarimi care ma obliga sa sar in mijlocul camerei si nu ma pot odihni.

    Multumesc anticipat

    Anca

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună seara.
      Nu îți cunosc parametrii fizici(vârstă, înălțime, greutate), dar din ce mi-ai transmis pot să-ți spun că boala ce o ai, respectiv tiroidita Hashimoto, este accentuată de o încărcare gravă a organismului cu mari cantități de toxine. Recomandările mele : o cură de detoxifiere cu Leacuri de la Bunica-CURĂȚAREA INTESTINULUI(una dintre cele două variante-vezi blogul), urmată de o cură de vindecare cu Leacuri de la Bunica-TIROIDITA HASHIMOTO. Aștept decizia ta.
      Dr. ABA

      Apreciază

  2. Marioara zice:

    Am tiroida scoasa și am uitat într-o zi sa iau pastila,mam simțit sufocata în gat, m a zgârie pe dinauntru,am luat-o la 3 noaptea și dimineața nu știu ce sa fac,mai iau una sau nu

    Apreciază

  3. Marioara zice:

    Dați-mi și mie rețetă cu frunza de nuc la obezitate..am 57 de ani,170 cm,și 108 kg..îmi este foarte greu și vreauslabesc

    Apreciază

    • danielaaprodu zice:

      Bună seara.
      Urmează sfaturile de la rubrica MEDICINA VIE, respectiv Leacuri de la Bunica 6-Obezitatea zisă Burtă Groasă. În plus consumi zilnic un ceai de frunză de nuc(o linguriță rasă de frunză de nuc la 350 ml apă) dimineața, pe stomacul gol. Nu mănânci nimic 2 ore. Cura se ține minim 3 luni. Ai grijă ca frunza de nuc să fie Bio, altfel poate deveni toxică și rezultatele vor fi modeste.
      Dr. ABA

      Apreciază

  4. Cristea zice:

    Nucul din grădină dăunează celor bonlavi de glanda? Mulțumesc.

    Apreciază

  5. Rus Laura zice:

    Buna am probleme cu tiroida, iau tratament euthyrox dar nu ma prea ajuta. Ce as putea sa fac? As putea aa incerc ai varianta cu frunzele de nuc?

    Apreciază

  6. Paladuta ramona zice:

    Mai sunt bune acum frunzele de nuc.culese din gradina?cu frunza verde se poate face ceai?

    Apreciază

Lasă un comentariu