AVORTUL – 2

Capitol din cartea CULOAREA VIEȚII de Daniela Buruiana Aprodu.

Am aflat cu mare plăcere, zilele trecute, că Suveranul Pontif, papa Francisc, într-unul din discursurile sale publice, a cerut bisericii pe care o păstoreşte, să fie iertate femeile care au făcut sau fac avort.  Se pare că acest gest de iertare face parte dintr-un amplu  plan de reforme, iniţiat de Înaltul Prelat al bisericii catolice, plan ce vizează ample reforme spirituale. Motiv pentru care Suveranul Pontif îşi atrage simpatia şi admiraţia multor oameni, care sunt și de alte confesiuni, nu numai catolici. Dar care îl iubesc la fel de mult pe Dumnezeu. Iar, printre aceştia, mă număr şi eu. Iar acest curajos pas, pe calea evoluţiei spirituale a omenirii, ar trebui făcut şi de alte culte religioase. Asta, dacă pot ieşi din  corsetul gândirii dogmatice și învechite.

Papa Francisc vrea să schimbe imaginea Bisericii Catolice.

După cum se ştie, avorturile sunt provocate sau accidentale, din diverse cauze.  Oricum ar fi, ele sunt foarte dăunătoare organismului femeii, care este supus la traume fizice şi psihice greu de suportat pentru orice fiinţă umană.

Eu cred că în situaţia când o femeie este obligată să facă un avort, decizia aparţine în mare măsură acesteia, dar şi societăţii în care ea trăieşte.  Mă refer aici la lipsa unui loc de muncă, la lipsa banilor, la violenţa conjugală. La acestea se poate adăuga şi o aventură, în afara spaţiului conjugal, ori diverse agresiuni sexuale, la care au fost supuse unele femei. În opinia mea, acestea sunt motive mai mult decât suficiente pentru a nu da naştere unui copil nedorit.  Desigur că sunt persoane care vor susţine, cu argumentele lor, că nu trebuie să se ajungă sub nici o formă la avort, indiferent prin ce ar trece femeia respectivă, că e păcat, că Doamne-Doamne pedepseşte aspru astfel de gesturi, dar e destul de îngăduitor cu un bărbat beţiv sau chiar criminal, doar pentru faptul că e bărbat şi el are voie să facă aproape tot ce vrea.

Cu un așa bărbat e mai bine să nu faci copii.

În opinia unor astfel de persoane, o rezolvare ar fi aceea de a duce copilul nedorit într-o instituţie de stat, unde va fi supus,  la rândul lui, la tot felul de agresiuni fizice şi psihice.  O altă rezolvare ar fi să fie lăsat micuţul slobod pe străzi, la cerşit sau la comis tot felul de infracţiuni. După care ajunge iar într-o instituţie de stat, cum ar  fi orfelinatele sau şcolile de corecţie, de unde, cu siguranţă, singura diplomă pe care o poate obţine e cea de infractor cu acte în regulă.

Așa vrei să ajungă copilul tău ? Sau e mai bine să faci un avort ?

Alţi adversari ai avortului afirmă că există posibilitatea adopţiei. Sincer, eu nu am prea mare încredere în această afacere, pentru că este o afacere, deoarece, după ce sunt adoptaţi, se mai ştiu foarte puţine  despre acei copii. Desigur, sunt şi situaţii de adopţii fericite, dar astea sunt puţine.

Adevărata problemă este că provocarea avorturilor, în mod repetat,  este foarte periculoasă pentru sănătatea femeilor.  Întreruperile de sarcină, au de foarte multe ori consecinţe de ordin fiziologic şi psihic greu de depistat şi tratat. Ele lasă sechele adânci şi dificile în corpul femeii, sechele cu care se luptă din greu unii medici să le vindece. Câteodată reuşesc, dar de cele mai multe ori, nu.  Din păcate, urmările acestor repetate întreruperi de sarcină merg până acolo încât femeia nu va mai putea avea niciodată copii. Iar de aici pot apărea tot felul de drame sau tragedii în unele cupluri.

De aceea, există posibilitatea de a evita să rămâi însărcinată, folosind diversele metode de contracepţie, la care are acces orice fel de persoană indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau religie. La îndemâna oricui, atât a bogatului, cât şi a săracului, este celebrul prezervativ. El te poate feri nu doar de o sarcină nedorită, dar şi de boli venerice.

O altă metodă de contracepţie este celebra pastilă, luată la diverse ore sau perioade. Ea, din păcate, nu dă întotdeauna rezultatele dorite, dar în schimb produce diverse tulburări hormonale, greu de controlat şi, mai ales, greu de vindecat.

În situaţia când o femeie doreşte să dea naştere unui copil, dar nu poate rămâne însărcinată, lucrurile, în general, le-a rezolvat medicina alopată. Astfel, în laboratoare mai mult sau mai puţin legale, se fac tot felul de inseminări, tot felul de transplanturi de ovule, se utilizează metoda mamei-surogat, se pot clona copii de toate felurile etc. Dacă totuşi ai încercat oricare din aceste cuceriri ale ştiinţei şi tot nu ai reuşit să ai un copilaş, poţi risca şi să apelezi la piaţa adopțiilor. Ea îţi poate oferi, la preţuri negociabile, orice şi oricât doreşti. Desigur, există pericolul să iei ţeapă, dar merită să încerci.

Copii amărâți din Africa. Și ei vor să fie adoptați….

Eu cred că o femeie, care nu rămâne însărcinată, trebuie să îşi pună mai multe semne de întrebare. Pentru că organismul uman este un mecanism care funcţionează perfect dacă primeşte tot ce îi trebuie. Nu există boală care să nu poată fi tratată, nu există afecţiune care să nu se vindece.  Există doar femei care nu înţeleg  faptul că în corpul lor ceva nu funcţionează bine. Iar o astfel de persoană ar trebui să privească foarte lucid viaţa pe care o duce  şi să identifice singură blocajele pe care le are. Doar aşa îţi vei da seama că ai încercat orice şi nu a mers şi că nu ăsta este drumul,  pe care vrei să obţii ceva  mult dorit.  Poate se impune să faci o schimbare în viaţa ta. Începe prin a scăpa de stres. Acest duşman invizibil este un devorator al sănătăţii noastre fizice şi mentale. Stresul intens şi constant face ca noi să ne autodistrugem şi astfel corpul se înbolnăveşte .  Este suficient să conştientizezi că eşti stresată la serviciu sau acasă şi te-ai hotărât să renunţi la stres. Gândeşte că viaţa e făcută să fie frumoasă şi plină de umor. Aşa că fă-ţi singură unele mici bucurii, atunci când simţi că există presiune asupra ta şi că stresul a pus din nou stăpânire pe tine. Iar de aici până la depresie nu mai e decât un pas. Şi nu cred că o femeie depresivă are multe şanse să rămână însărcinată, deoarece corpul ei se luptă cu depresia şi nu e pregătit pentru o sarcină.

Depresia nu te ajută să faci un copil….

Un factor foarte important, cu rol decisiv în viaţa femeii contemporane, este hrana. Chiar dacă multe persoane nu cred acest lucru, există o interdependenţă între modul de alimentare şi posibilitatea de a avea un copil. Nu spune nimeni să renunţi complet la unele plăceri culinare  nesănătoase. Dar e bine ca acestea să nu devină obişnuinţă.  Important este să mănânci fructe şi legume în proporţie de 80% din hrana zilnică, dacă vrei să fii o persoană sănătoasă şi o viitoare mămică.

În concluzie, dacă ai văzut că până acum ai mâncat ce ai vrut, ai băut ce te-a tăiat capul,  ai fost stresată şi supusă la tot felul de tratamente scumpe şi ineficiente şi tot nu ai rămas gravidă, nu mai ai decât o soluţie – fă o schimbare majoră în viaţa ta, care nu merge în direcţia dorită de tine. De multe ori, dorinţa unei femei de a face un copil este atât de mare, încât chiar ea pune presiune prin modul ei intens de a se gândi, blocând realizarea acestui fapt. Inconştient, dar aşa se întâmplă.

Fericirea, liniștea și o alimentație sănătoasă te ajută să faci copii reușiți.

Deci, când nu-ţi place direcţia, în care merge viaţa ta, fă o schimbare. Schimbă-ţi modul de alimentaţie şi alege o hrană sănătoasă,  cu multe fructe şi legume, schimbă-ţi gândurile pesimiste cu altele, mai optimiste, schimbă anturajul în care te afli, pentru că nu mai  corespunde noului tău mod de viaţă. Iar dacă partenerul tău nu mai este compatibil cu tine, din punct de vedere sentimental, schimbă-l.  Nu te complace într-o relație  în care  iubirea, respectul sau iertarea  nu mai există de mult. Alege să fii fericită şi sănătoasă, iar evenimentele fericite, cu siguranţă, vor apărea în viaţa ta. Universul are multe surprize plăcute, pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar să le facem loc în viaţa noastră.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu